Стефан Янев не го познавам от сега. Работили сме с

...
Стефан Янев не го познавам от сега. Работили сме с
Коментари Харесай

Пред NOVA: Говори новият министър на отбраната

" Стефан Янев не го познавам от в този момент. Работили сме с него дълги години - бях дипломат в НАТО, а той беше министър. Имаше доста колегиално предаване, със съответната информация ". Това съобщи пред новият министър на защитата Драгомир Заков по отношение на предаването на поста от досегашния министър Стефан Янев.

Той съобщи, че не изключва опцията в началото оферти за правоприемник на Стефан Янев - Тодор Тагарев, да стартира да се причисли към екипа на Министерството на защитата. 

Заков за следващ път акцентира, че изпращането на повиквателни няма нищо общо със обстановката в Украйна. " Категорично няма военна готовност, няма и причина за това. Става дума за напълно общоприета процедура, която се случва два пъти годишно и се възнамерява авансово ", изясни министърът.

" Война може да се води по доста способи, в това число и с невоенни средства ", добави Заков.

Припомняме, че министър-председателят Кирил Петков изиска оставката на военния министър поради войната в Украйна. В понеделник министър председателят свика изключително съвещание на Министерския съвет, на което бе поискана оставката му. Първото предложение за министър на защитата бе проф. Тодор Тагарев. Преди началото на изключителното съвещание на Народното събрание Петков отдръпна това предложение и предложи Драгомир Заков, посланик от Брюксел, който постави клетва като министър на защитата на 1 март.

Гледайте изявлението онлайн .

Очквайте подробноси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР