Стефан Вълдобрев, който е на турне с Обичайните заподозрени и

...
Стефан Вълдобрев, който е на турне с Обичайните заподозрени и
Коментари Харесай

Стефан Вълдобрев е женен за ученическата си любов

Стефан Вълдобрев, който е на турне с „ Обичайните обвинени ” и показват новия албум „ Жълт код ”, е женен за ученическата си обич Яна, която е правист. Двамата се срещат в Езиковата гимназия в Стара Загора и играят дружно в театралната натрупа, от която се познават и с журналиста Венелин Петков, с който и през днешния ден са близки другари.

Стефан и Яна подписват брак през 1996г., а две години по-късно се ражда щерка им Мария. 1998 година е преломна в живота им. Случва им се най-голямото благополучие, ставайки родители, а през лятото би трябвало да преминат през съществено тестване. Стефан Вълдобрев претърпява тежка злополука, след която е обездвижен за дълго време. Певецът-композитор преодолява този интервал и се завръща към работата си изменен.

„ Направи ме по-смирен, даже религиозен. По-вглъбен и по-временен. Тогава пристигна този миг, в който започнах да си споделям, че би трябвало да се вършат единствено значимите неща, единствено смислените, единствено тези, които ти носят наслада ”, казвал е Стефан Вълдобрев. Той прекарва месец в болничното заведение в Бургас, а след това и месец в Медицинска академия в София. Певецът-композитор, който е и режисьор, рядко приказва за този сложен интервал. Изтъквал е, че е минал през много инциденти, само че те съвпаднали и с най-голямата наслада – раждането на щерка му Мария. Тъкмо тогава Стефан Вълдобрев жъне и невероятни музикални триумфи. Албумът му „ Към ” се трансформира в невиждан шлагер, оглавявайки всички национални чартове. В него са песните „ Рай ”, „ Едно ”, „ Към ”, „ Да ” и „ Вълк ” и безусловно звучат отвред, както „ По-полека ” от лятото на 2016 година „ Тези две неща някак си взаимно се смесиха и ти дава мощ някак си да преминеш нататък ”, казвал е надареният актьор за премеждията и насладите.

Преломен миг Стефан Вълдобрев има и в професионален проект, когато известно време е на щат в театъра, само че работата не му носи задоволство. Тогава взел участие и в пиеси, които не били по усета му. В един миг взел решение да постави край това и отпътувал за Прага, където в интервала 2006-2007 година специализира кино-режисура в Чешката кино академия ФАМУ. Може би е имало и други вътрешни натрупвания, с цел да се реши на такава смяна, само че отиването на работа, без да изпитва наслаждение и наслада, била доста значима причина. А за него това е извънредно значимо. Да бъде експерт, че артистът би трябвало да играе всякога като за първи път, тъй като публиката е друга, тези уроци той помни от учителите си в НАТФИЗ Тодор Колев, който му е и кум, и проф. Крикор Азарян. „ Бъдете като деца, учудвайте се ”, казвали учителите.

Вероятно на тази отдаденост и откровено задоволство от работата си във всяка сфера, в която твори, Стефан Вълдобрев дължи забележителните си триумфи. Той е артист, композитор, музикант, артист, кино режисьор. Винаги е учудвал с разнородната си активност, креативност и професионализъм. И няма по какъв начин да е другояче, имайки поради, че е попивал отношението към работата и скъпи уроци от Тодор Колев и проф. Крикор Азарян. Много от качествата си Стефан Вълдобрев взел от родителите си. За него споделят, че честността и искреността му личат очевидно. И още стремежът към това да си заслужен и да си свършиш добре работата си.

Стефан Вълдобрев мери триумфа с това, когато види, че хората пеят песните му. Звучи като факсимиле, само че е правилно, подчертавал е музикантът, който на 20 май чества 51-вия си рожден ден. Иначе триумфът е релативно нещо. През годините толкоз доста негови песни са ставали шлагери, толкоз доста негови функции са се харесвали, премиите му също би трябвало да се отбележат. И въпреки всичко хората да пеят песните му е най-важното мерило за него за триумфа. А той има щастието да е от музикантите, пред чийто очи се сменят генерации аудитория, и отново да пеят песните му, даже по-ранните му шлагери помнят, като емблематичната ария „ Обичам те, блага ”.

„ Той е от вида водачи, които единствено с наличието си и с позитивното си лъчение съумяват да убедят хората да се усещат добре. Не просто да вършат нещо, а да се усещат добре, правейки нещо. Можеш да приказваш с него на доста тематики ”, казвал е Венелин Петков за Стефан Вълдобрев и е допълвал, че неговата откровеност се усеща. Журналистът, който дълго време бе измежду най-известните лица на Би Ти Ви, познава началото на любовта на Стефан и брачната половинка му Яна. „ Едновременно доста сходни като черти от характера в някакво отношение и ужасно разнообразни ”, казвал е той. Допълвали се взаимно, писа Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР