Стефан Цанев обяви кого ще подкрепи за президент - Герджиков или Радев

...
„Подкрепям каузата на проф.Анастас Герджиков. Имам голям респект към него.
Коментари Харесай

„Подкрепям каузата на проф.Анастас Герджиков. Имам голям респект към него. Ще го подкрепя за президент“, заяви поетът и драматург Стефан Цанев пред БНР.

Цанев обяви, че с готовност би се включил в Инициативния комитет за издигането на проф. Герджиков като кандидат-президент.

Поетът говори за омразата в обществото ни, която е пагубна. Той призова политиците да внимават с езика, който използват.

„Ако някой иска да спечели, трябва да води положителна кампания, а не негативна и да напада конкурента си", каза Цанев.

„Аз бих говорил добро за противника си. Когато говориш лошо за него, ти показваш, че си същият. Това политиците не го разбират", с болка заяви поетът. И подчерта: "Езиковото образование у нас е на много ниско равнище".

Според него ключът за спасението от тази омраза е във формулата - обичайте враговете си!

„Докато не се прекрати с тази омраза, с това настръхване на всеки против всеки, ще затъваме. Защото всички мъдреци са го казали - „когато един народ се разделя, той загива", подчерта Стефан Цанев.

Той заяви, че се очертава интересна президентска надпревара, защото и проф. Герджиков, и Румен Радев са силни фигури. Цанев очаква кампанията да е сблъсък на идеи, а не на партийни пристрастия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР