Стефан ТашевВежди Рашидов напусна парламента, политиката и партия ГЕРБ. Заради

...
Стефан ТашевВежди Рашидов напусна парламента, политиката и партия ГЕРБ. Заради
Коментари Харесай

Защо Вежди Рашидов подаде оставка, а Просто Киро, Ристьо, Асен и Минчев не?

Стефан Ташев

Вежди Рашидов напусна Народното събрание, политиката и партия ГЕРБ. Заради едни непремерени думи, записани при неизключени микрофони в почивката на Народното събрание.

Вежди „ опра пешкира “ за некомпетентността и некадърността на прокурори, съдии и служители на реда. Които пуснаха убийци на независимост. Да убиват отново. И те го сториха.

Да напомним въпреки всичко защо хората излязоха на митинги в цялата страна. Заради едно пребито, обезобразено и смазано момиче-Дебора от Стара Загора. И извергът, който се гаври с нея, пуснат на независимост от някаква съдийка, която житейски решила, че няма потребност от мярка за него, нищо, че е с две присъди за сходни закононарушения и в пробация от втората.

В естествените страни този щеше да е спретнат на момента зад решетките, без експертизи, движимости лица, видя се какъв брой са „ движимости “ и милостиви съдийки.

Хората излязоха на митинг тъкмо за това. Не за Истанбулски конвенции, еднополови връзки и 60-дневни интимни контакти, гениалното създание на „ Разградската правна школа “.

Протестът незабавно бе обязден от ПростоКировци, Боец, Лалов и наколенкаджиите от „ Дондуков “№2. Съдийката оповестена за почтена, другата пуснала килъра от Лозен без мярка също. А хората стачкуваха против недосегаемостта навръх тези съдии. След което стартира „ лов на вещици “, чиято жертва стана и Вежди Рашидов. Изведнъж прокуратурата стартира да арестува всеобщо „ насилници “, къде същински, къде не.

Типично по български. Два месеца ще е иху, след това ще стане безшумно. И отново както досега. Само ХристоИвановци ще ни изясняват, че в случай че беше призната Истанбулската спогодба нямаше да има принуждение. Сигурно конвенцията щеше да уплаши изверга от Стара Загора и той нямаше да посегне на Дебора. Или пък двойният палач от Лозен нямаше да простреля 18-годишното момиче. Верваме им!

Вежди изгоря за думите си, извини се два пъти, подаде си оставката и напусна политиката. Но за какво единствено той? Защо оставка не подаде ухиленият зам.-шеф на Народното събрание Никола Минчев, който се радваше на думите на Рашидов? Значи някакъв си Тото, който също по този начин се хилеше на тъпотиите на Тити Папазов за остриганата съученичка, беше „ размазан и жигосан “, само че Минчев, на мама момчето, не подава оставка? Не е ли едно и също?

Защо Христо Иванов, отново записан при включени микрофони в зала на Народното събрание тъкмо преди година, не подаде оставка? След скандалните му думи за правосъдие-бухалка, „ меки китки “, леле къде са ЛГБТ деятелите, „ бели хора “ и разпореждане записът да бъде заличен от сякаш частното и без значение радио „ Дарик “.

Защо Просто Киро, нахлул в стаята на ГЕРБ за пояснения поради Вежди Рашидов, Асен и останалата сган от „ смяната “ не подадоха оставки откакто предателят Руди Гела им извади записи от среднощното съвещание, където се приказва за чистки, нарушавания на закона, подправяне на избори и другите скандални неща?

Къде бяха моралистите? Дали тогава „ смяната “ получиха телефонни позвънявания от американското посолство с гневни въпроси? Или за едни може, а за другите не?

Трагедията на едно момиче бе превърната в политически цирк от тези нагли хора, които мислят, че хората са им длъжни. Забелязахте ли, че на 8 август митингите против насилието бяха многооо малобройни. Защо ли? Ами тъй като хората не са простаци. Отказаха да бъдат масовка на ПростоКировци и останалите грантаджии, които пристигнаха на първия митинг с цел да си вършат ухилени селфита. Оставката на Вежди Рашидов надали ще реши насъбраните с години проблеми на правосъдната власт, не на прокуратурата. И несъмнено няма да понижи насилието над дамите? Но в политиката би трябвало да се мери с идентичен критерий. Двойните стандарти ни излизат скъпо. Прекалено скъпо.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР