Стефан ТашевВ разгара на мигрантската криза, в която всеки ден

...
Стефан ТашевВ разгара на мигрантската криза, в която всеки ден
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: В разгара на мигрантската криза МВР закрива полицейския участък в Лесово

Стефан Ташев

В разгара на мигрантската рецесия, в която всеки ден се залавят стотици незаконни чужденци по пътищата, а служители на реда и мигранти умират, управлението на Министерство на вътрешните работи се кани да закрие полицейски сектор на основно място на българо-турската граница – село Лесово. Това научи Breaking.bg. За тази невероятна нелепост към този момент е постъпило публично предложение от шефа на ОДМВР-Ямбол Добромир Добрев до министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Идеята е била подкрепена и от началника на РПУ-Елхово, към който се числи и полицейският сектор в Лесово. Мотивите за закриването на сектора до българо-турската граница са неразбираеми.

Според неофициална информация концепцията за закриването на ПУ-Лесово е коментирана при визитата на Демерджиев в Ямбол на 17 февруари. Министърът и зам.-главният секретар Станимир Станев бяха посетители на доклада на Областната полицейска дирекция. Сега окончателното решение за премахването на сектора е в ръцете на ведомствена комисия в Министерство на вътрешните работи и министъра на вътрешните работи. Директорът на ОДМВР-Ямбол е назначен от Бойко Рашков.
Село Лесово
Според осведомени при взимането на това решение не е търсено единодушието на регионалния шеф на Ямбол, нито на кмета на Елхово, които са в незнание.

Ако бъде закрит полицейският сектор в Лесово, това значи стотици хора да останат без никаква полицейска отбрана. Участъкът покрива няколко крайгранични села. И хората ще останат без протекция. Районът към село Лесово, да не се бърка с ГКПП-Лесово, е най-тежко ударен от мигрантската вълна през българо-турската граница. Според локалните хора всеки ден през границата незаконно минават мигранти и в случай че секторът бъде закрит, те се притесняват, че незаконните чужденци ще стартират да нахлуват в къщите им. Населението в крайграничния регион е от най-вече възрастни хора.

Местните са подготвени на митинги и затваряне на пътя за граничния пункт, в случай че бъде закрит полицейския сектор.

Да напомним, че така наречен промяна на някогашния комунистически следовател Бойко Рашков, министър на вътрешните работи в служебните кабинети и този на Кирил Петков, бе закрит гранично-полицейския сектор в Болярово, което провокира всеобщи митинги на хората там. „ Реформата “ докара до убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров през ноември м.г. Престъплението стана в региона на село Голям Дервент, тъкмо в обсега на закрития гранично-полицейски сектор в Болярово.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР