Стефан ТашевПрокуратурата и МВР разследват бившият висаджия Красимир Каменов-Къро за

...
Стефан ТашевПрокуратурата и МВР разследват бившият висаджия Красимир Каменов-Къро за
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Разследват Къро за опита за убийство на Златко Баретата и разстрелите на Боби Белята и Георги Василев

Стефан Ташев

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи проверяват някогашният висаджия Красимир Каменов-Къро за убийствата на доближения на някогашния му съдружник Христофорос Аманатидис-Таки чиновник Боби Белята, ексшефовете на „ Паркинги и гаражи “ в София Георги Василев и Марчело Доковски, както и за несполучливия атентат против Златимир Иванов-Златко Баретата пред Съдебната палата. На 27 март прокуратурата заяви, че Каменов е притеглен като обвинен за обезпечение на убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая, някогашен чиновник на Второ РПУ в София.

Красимир Каменов-Къро.

Къро е разгласен за интернационално търсене с алена бюлетина на Интерпол.

Вчера от държавното обвиняване оповестиха, че има формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група за осъществяване на убийства. То е във връзка със събрани доказателства за активността на незаконната група, като с ГДНП-МВР се организират взаимни дейности по следствието за установяването на съпричастността на участници в групата към пет убийства и един опит за ликвидиране, осъществени в дълъг интервал от време.

Къро, Цветан Василев, Дилиян Георгиев и Тони Парфюма са разследвани и като проведена незаконна група за търговия с въздействие за дискредитиране и премахване на висши магистрати и полицейски чиновници.

Разстрелът на Георги Василев

Най-старото ликвидиране, за което се проверява Каменов е това на някогашния общински консултант в СОС и началник на общинската компания „ Паркинги и гаражи “ Георги Василев. Той бе убит на ул. „ Цар Самуил “ в София на 5 февруари 2005 година.

53-годишният Василев бе открит с два патрона в главата в персоналния си автомобил „ Ауди А6 “. Георги Василев е имал мажоритарния дял в транспортната компания „ Ауто Мобайл-Г “, правоприемник на частната „ Паркиране и гаражи мениджмънт “ АД, записана през 2003 година Това става след напускането му като шеф на общинската компания „ Паркинги и гаражи “ ЕАД. Неговото акционерно присъединяване във е 58,32 на 100, съсобственици са „ АБОБА 2000 “ с 30,15% от капитала и група физически лица – с 11,52 на 100. Бил е три мандата общински консултант от групата на Съюз на демократичните сили. Бил е ръководител на комисията по превоз в столичния съвет.

Георги Василев

В изявления в медиите по време на приватизацията на част от „ Паркинги и гаражи “ името му е било свързвано с това на Методи Илиенски от групировката ВИС, Къро и Таки. Съвсем инцидентно след разстрела на Василев посредством РМД компанията „ Ауто Мобайл “ АД стана част от схемата за съвсем незаконната приватизация на общинското сдружение „ Паркинги и гаражи “. През нея групировката ВИС-2 съумя да постави ръка на подземните паркинги на НДК, на тези до Централна гара, в Зона Б-5 и към аерогара София. След разстрела на Василев „ Ауто мобайл “ АД става благосъстоятелност на Светлана Каменова, брачна половинка на Красимир Каменов-Къро. Месец и нещо след убийството му от регистрите на съда стана ясно, че Светлана Каменова се снабдява с контролния пакет от акциите на сдружението. През 2004-2005 година месечната му облага е към 1 млн. лева

Към момента Красимир Каменов е член на съвета на шефовете на компанията.

Загиналият в тенденциозен пожар началник на „ Център за градска подвижност “

Столичните паркинги и борбата за контрола над тях от висаджиите на Къро и Таки взеха още една жертва. Това е шефът на общинската компания „ Център за градска подвижност “ Марчело Доковски, който умира в тенденциозен палеж на дома му на 30 юни 2011 година. Тогава наети бандити лиснали туба с бензин под вратата на жилището на Доковски в бл. 32 в кв. Белите брези в 23 ч вечерта и драснали клечката.

Марчело Доковски

В този миг в жилището бил единствено синът на Марчело, 15-годишният Филип, който се обадил на родителите си по джиесема. Доковски дотичал бързо, отворил горящата врата и се втурнал в жилището, само че се задушил от отровните газове и умрял. По същото време на паркинга пред блока е запален „ Мерцедес 280 S “, който доста приличал на остарялата кола на фамилията на Доковски. Преди гибелта си шефът на Центъра за градска подвижност е получавал съвсем всекидневни закани с есемеси.

Снайперисти надупчиха Златко Баретата

Друго закононарушение за което се проверява Къро е поръчителството на атентата против Златимир Иванов-Златко Баретата, осъществен зрелищно на 29 януари 2013 година пред Съдебната палата в София измежду бял ден.

Тогава снайперисти, скрили се в отсрещния Търговски дом откриха огън по Баретата до момента в който със свои охранители отиваше на дело в съда.

Стрелбата против Златко Баретата.

Иванов получи четири патрона и оцеля на косъм в реанимацията на „ Пирогов “. При стрелбата бе ранен и един от гардовете му – Атанас Станков, който единствен съумял да отвърне на огъня.

13 патрона за „ атентатора-рибар “ Боби Белята, дясната ръка на Таки

Красимир Каменов е разследван за разстрела с 13 патрона на Борис Борисов-Боби Белята край пандиза в Казичене на 25 февруари 2015 година. Белята е дясната ръка на някогашния съдружник на Каменов от ранните висаджийски години Христофорос Аманатидис-Таки, с който към този момент са в спор.

Боби Белята

Белята е бил привикан на среща край пандиза и до момента в който чака е разстрелян от двама души с 12 патрона в тялото, а последният 13-и е надзорен в главата. Криминалисти допускат, че той е бил извикан на среща край езерото в Казичене от доста непосредствен човек, който го излъгал, че би трябвало да му съобщи значима информация от боса им Аманатидис-Таки. Затова Борис отива самичък на срещата. Два месеца по-рано против него има нападение и той по знамение се разминава със гибелта.

Тогава убийците причакват Борисов пред дома му на столичния бул. „ Пушкин “. Когато колата му стопира, те откриват огън, без да го дочакат да слезе. Това му избавя живота. Белята, който по това време е един от най-хубавите автомобилни състезатели у нас, дава газ и съумява да избяга от клопката на убийците, преди патроните да го обиден.

През 2002 година Белята беше арестуван дружно с Борян Харалампиев – Митничаря, минути, откакто беше взривен автосервиз на столичната улица „ Странджа “, благосъстоятелност на Самер Абдулатиф. Натривките по ръцете на двамата демонстрираха, че те са пипали взривни субстанции. Бомбаджиите обаче обясниха, че се подготвяли за противозаконен лов на риба и бяха пуснати против парична гаранция от по 1500 лв.. В последна сметка Митничаря получи три годишна присъда, а Белята 1,5 години условно за владеене на противозаконни муниции и опит да даде рушвет на служител на реда.

Убийството на Любо Полицая

Софийската градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност Красимир Каменов за закононарушение по член 116, алинея 1, т.е. за ликвидиране, а точно за това, че е подбудил Кристиян Илиев – причинител, и Боян Табаков – помощник, да гръмнат Любомир Иванов – някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи.

Любомир Иванов Снимка: 24 часа

На 25.03.2022 година към 9,20 ч в София Любо Полицая бе прострелян два пъти с огнестрелно оръжие, с което е била породена гибелта му. От прокуратурата напомнят, че на 14.04.2022 година като обвинен бе притеглен Кристиян Илиев за това, че е прострелял Любомир Иванов.

Красимир Каменов-Къро е разследван и за изгубването и евентуалното ликвидиране на неговия патрон и някогашен необут от ВИС-2 Методи Методиев-Мето Илиенски.

Вече 20 години няма новина и кост от някогашният необут.

На 23 ноември 2003 година Илиенски е извикан в дома си в Бояна, кагто получава телефонно позвъняване. Явно, то е от човек, на който Илиенски абсолютно има вяра, тъй като за пръв път, откогато е във ВИС, излиза без бодигардове, без мобилен телефон, без паспорт или други документи.

Мето Илиенски

От тогава от страховития висаджия няма и диря. Именно изгубването на Илиенски и убийствата на Васил и Георги Илиеви отварят пътя на Къро и Таки към върховете на групировката.

По неофициална информация Методиев е погубен, а тялото му е изгорено, с цел да не бъде намерено.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР