Стефан ТашевМВР вече е извън контрол. Системата за сигурност е

...
Стефан ТашевМВР вече е извън контрол. Системата за сигурност е
Коментари Харесай

Как Радев и Рашков унищожиха МВР

Стефан Ташев

Министерство на вътрешните работи към този момент е отвън надзор. Системата за сигурност е в колапс и без съответни дейности по избавяне и стабилизиране в незабавен порядък, тя ще рухне. Буквално. Това е резултатът от двегодишния разгром над нея от комунистическия следовател Бойко Рашков и безусловно несъответстващия негов правоприемник Иван Демерджиев. Зад тях стои сянката на основния провинен за заличаването на МВР-президентът Румен Радев.

В желанието си да подчини, в нарушаване на Конституцията, всички специфични служби и да управлява цялата информация, Радев посредством машата си Бойко Рашков унищожи системата за национална сигурност на страната.

Господин Пламен Узунов ви поздравява!

Служебното държавно управление на Стефан Янев встъпва в служба на 12 май 2021 година. За вицепремиер и министър на вътрешните работи е назначен президентския консултант Бойко Рашков. На 23 май, 10 дни по-късно, „ 24 часа “ разказва една скандална, само че и показателна преживелица.

Рашков е в Пловдив. И организира среща с полицейски шефове и обвинители от Пловдивската районна прокуратура, само че явно значимо позвъняване по GSM-а прекъсва думите му. Министърът в множеството време отговарял с сбитото: „ Да, да, да… “. След края на диалога Рашков се обръща към присъстващите с думите: „ Г-н Пламен Узунов ви поздравява! “.

Пламен Узунов, президентски консултант по правни въпроси и антикорупция втори мандат, е черната ръка, сивият кардинал, очите и ушите на Румен Радев в Министерство на вътрешните работи към този момент в продължение на две години. Всички кадрови чистки, „ чегъртания “ и уволнения се дължат на него. На него както и на ортака му Рашков се дължи и заличаването на Министерство на вътрешните работи. Резултатът е забележим за всички. Бум на престъпността, убийствата, телефонните измами, касапницата по пътищата, мигрантската рецесия и цялостна неспособност на системата за сигурност да се оправи с това.

Узунов бе вътрешен министър в първото служебно държавно управление на Радев през януари 2017 година. Виден масон, обвързван с пловдивската ложа на Георги Гергов, разследван от Спецпрокуратурата за търговия с въздействие дружно с Пламен Бобоков, сниман от камерите на столично заведение по какъв начин получава подаръчен комплект от някогашен митнически шеф, разследван от ОЛАФ по аферата „ Грейт Уол “ за доставка на джипове за „ Гранична полиция “, с смяна на спецификацията на публичната поръчка, с цел да завоюва компанията на Гриша Ганчев и още и още. Контролира системата посредством безконечните зам.-министри Венцислав Катинов и Емил Ганчев.
Пламен Узунов като масон.Президентският консултант Пламен Узунов получава плик с нещо от някогашния митнически началник Петко Петков. Днес по-късно племенницата на Петков става началник на митницата в Пловдив. Снимка: фейсбук
Именно предопределение на Узунов в Министерство на вътрешните работи е това и на основния секретар на министерството Петър Тодоров. Между другото всички значими назначения в Министерство на вътрешните работи са по „ пловдивска линия “, в това число и на настоящия министър Демерджиев.

Та Тодоров единствено за няколко месеца през 2021 година прави шеметна кариера до върховете в Министерство на вътрешните работи. След като 16 години е шеф на РПУ в Пловдив, от 2005 до 2021 година, през май 2021 година е краткотрайно назначен от Рашков за заместник-директор на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, а от юни същата година краткотрайно е шеф на дирекцията. С декрет № 202 на президента на Република България от 5 август 2021 година е назначен за основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Какъвто е и досега. Според обява на уеб страницата zonanews.bg Петър Тодоров е бил щатен чиновник на Държавна сигурност. При представянето му пред публицисти на въпрос какви за връзките му с Държавна сигурност – Тодоров отговори, че е приключил ВНВУ „ В. Левски “ през 1986 година като политически офицер.

Служил е в Асеновград до 1989 година, когато през октомври отива на действен курс в Държавна сигурност във факултета на школата в Симеоново.

ПР-ът на Министерство на вътрешните работи изясни, че новият основен секретар бил назначен в Държавна сигурност, само че незабавно отишъл да учи непознат език и заради това нямал нито един работен ден в службите.

Истината е, че Петър Тодоров е бил кадрови чиновник на Държавна сигурност и откакто е бил назначен в границите на образованието и работата си като кадрови чиновник на Държавна сигурност, е бил изпратен на действен курс за боен контраразузнавач.

От години на тази позиция, а и на много по-ниски позиции в Министерство на вътрешните работи, не е бил назначаван човек, който е бил кадрови чиновник на Държавна сигурност, показва zonanews.bg.

Какво е приключил Тодоров като шеф заемащ най-висшата професионална служба в МВР-главен секретар?

Отговорът е нищо положително. Освен на Рашков и Демерджиев виновността на Тодоров за съсипването на Министерство на вътрешните работи е не по-малка.

Той носи отговорност за подчинените си и за всички кавги и провали, като този със Георги Семерджиев и помагачите му в Министерство на вътрешните работи, на министерството.

Но е недостижим, тъй като е човек на Узунов-Радев.

„ Чегъртането “ в Министерство на вътрешните работи на Рашков унищожи системата

От първия ден като вътрешен министър Рашков стартира с кадровите чистки, непознати дотогава в най-новата история на министерството.

От постовете им са отстранени 20 шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи и трима шефове на основни дирекции-ГДБОП, „ Гранична полиция “ и Главна дирекция „ Национална полиция “.

Отстраняването на шефове става с тяхното очерняне и заливане с мръсотия от страна на Рашков без показани никакви доказателства за това.

Фрапантен е казусът с шефа на ОДМВР-Пловдив Йордан Рогачев. Той бе свален от поста на 9-ти август 2021 година със заповед на вътрешния министър. Като аргументи в нея бяха изтъкнати систематични нарушавания на служебната дисциплинираност, своеволно неявяване от работното място и възползване от служебното си състояние. Нещо повече, Рашков праща служители на реда да арестуват някогашният си шеф до момента в който е в болница. На 26 април т.г. Рогачев печели делото за дисциплинарното си уволняване в Административен съд-Пазарджик. Уволнението му е оповестено за нелегално.

Като съществени претекстове за това магистратите показват, че на някогашният полицейски началник не е била дадена задължителната  опция за чуване, пояснения и възражения,  като по този начин е нарушено правото му на отбрана.

Допълнително, от следствието по делото и разпита на очевидците не  са открити доказателства за нарушаванията, изтъкнати като претекстове за дисциплинарното уволняване. В момента делото е във Върховен административен съд.

Звеното за „ подкрепяне на министъра “

Рашков и докараният от него основен кадровик в Министерство на вътрешните работи Любомир Филипов, брачен партньор на вицепремиера в печалното държавно управление на Пламен Орешарски Даниела Бобева, измислят скица по какъв начин отстранените шефове да бъдат „ смачкани в допълнение “ преди да бъдат дисциплинарно уволнени. Ето по какъв начин.

Със заповед № К-7609/25.06.2010 год., на министъра на вътрешните работи е одобрен щат на Ръководството на Министерство на вътрешните работи, като тази заповед е променена със следните заповеди: – Заповед № 8121к-6489 от 18.05.2021г., като според т.1 от заповедта за изменението в щата на Ръководството на Министерство на вътрешните работи се включени 6 щатни бройки за държавни чиновници с висше обучение, както следва:„ Звено за подкрепяне на министъра по чл.33, т.1 от ЗМВР “.

Това звено, в случай че използван термини от трилърите, може да се назова „ слонско гробище “. Такава структрура в никакъв случай не е съществувала в Министерство на вътрешните работи досега.

Бившите шефове са пратени там да стоят и чакат до момента в който против тях текат дисциплинарни производства и уволнението си. Така се постъпва с шефа на ГДБОП Любомир Янев, с шефа на „ Гранична полиция “ Светлан Качиков и с шефа на националната полиция Николай Хаджиев. Там е пратен и шефът на „ Вътрешна сигурност “-МВР Стефан Банков, упрекнат от Рашков като основен подслушвач на протестиращите през 2020 година.

Междувременно те печелят делата си на първа инстанция за преместването им в това безсмислено звено.  По-късно там са пратени и шефове на ОДМВР-та. Банков завоюва на първа инстанция и делото за дисциплинарното си уволняване от Министерство на вътрешните работи. Колко коства това звено на българските данъкоплатци? Надявам се да разберем скоро. Как се обезкървява системата? Точно посредством такива кадрови чистки. Светлан Качиков бе шеф на „ Гранична полиция “ над 5 години, само че е изхвърлен от Министерство на вътрешните работи. Така се срутва цялата функционална система.

Демерджиев продължи тази порочна политика като прати в прословутото звено към министъра и отстранените от него шефове на Националната полиция Венцислав Кирчев и Ангел Дулев. Двамата селски служители на реда от РПУ-Черноочене, вършат същата шеметна кариера при Рашков като основният секретар Петър Тодоров. Защото са хора на Асен Василев от Хасково. От Черноочене до Главна дирекция „ Национална полиция “. Това са и хората взели участие интензивно в ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, оповестени от две инстанции като изцяло противозаконни и без доказателства. По-късно Кирчев влезе в листите на „ смяната “ за последните избори.
Бившият началник на полицията Кирчев на предизборна демонстрация в Хасково. Зад гърба му е синът на Марин Димитров-Ярето, човек на Васил Божков-Черепа.
Кадровите чистки в Министерство на вътрешните работи ще костват на българския поданик стотици хиляди левове, с помощта на „ Борците против корупцията “. Тях Рашков назова 98% свършена реформа……

Както и кадровите назначения в Министерство на вътрешните работи от времето на Рашков. Печално прочут стана казусът с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов, протеже на Рашков и с висши подкрепи евентуално в президентството. За да му спасят поста Демерджиев опита да махне 7 началници на РПУ-та в София, само че те се разпалиха и отхвърлиха да подпишат заявки за преназначение. Нищо чудно те да се окажат най-после на щат в…звеното за подкрепяне на министъра.

Назначеният за началник от Рашков на „ Гранична полиция “ Деян Моллов е бил разследван като шеф на РГС-Елхово за присъединяване в трафик на мигранти. Смененен от Демерджиев за неуспеха с мигрантската рецесия, само че с още по-съмнителен експерт като Росица Димитрова.

Назначението на Атанас Илков, „ героят от Лясковец “, за шеф на полицията няма потребност от коментар. Между другото, преди да „ цъфне на поста “ Илков също е прекарал няколко месеца в звеното за подкрепяне на министъра на дебела директорска заплата.
Деян Моллов
Получава се абсурд. Полицейски началници стоят на огромните заплати съгласно цитираната нагоре заповед на Рашков там могат да работят хора на длъжностите шеф II степен, старши комисар, шеф III степен, старши комисар, без да работят нищо. А ние им плащаме заплатите. При ръководството на комунистическия следовател „ Вътрешна сигурност “-МВР цяла година се занимаваше с измислени инспекции на дирекциите, вместо да лови корумпирани служители на реда. Това е промяната на Радев-Рашков в Министерство на вътрешните работи.

Резултатите от нея са печални. И ги усещаме на гърба си.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР