Стефан ТашевМайката на изчезналия Сашко от Перник опитала преди няколко

...
Стефан ТашевМайката на изчезналия Сашко от Перник опитала преди няколко
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Майката на изчезналия Сашко опитала да го изведе от страната с фалшиви документи


Стефан Ташев

Майката на изчезналия Сашко от Перник пробвала преди няколко месеца да го изведе от страната с подправени документи. Това научи Breaking.bg от източници от следствието. Жената, която живее в чужбина, поискала преди няколко месеца да му бъде публикуван интернационален паспорт от пернишката полиция. Тя показала нотариално заверена декларация от бащата, както се изисква по закон, в случай че един родител извежда малолетно дете. Проверка обаче посочила, че декларацията е подправена и паспортът на Сашко е отхвърлен.

Работи се по версия, че може непосредствен на майката да е привлякъл Сашко и да го е отвел на място, където го чакала майката. Но това са единствено хипотези. Четвърти ден продължава масираното търсене на момчето-аутист.

Въпреки напъните на служители на реда, пожарникари, алпинисти и доста доброволци от момчето няма и диря. Бащата на Александър съобщи, че детето може да е заспало в някой вход.

Александър Цветков изясни, че последно е видял сина си, когато отишли на разходка. „ Ние вървим на разходка по разнообразни направления и когато стопирах колата, той излезе и аз карах след него, само че просто за миг се разсеях с телефона и той просто доста бързо изчезна “, съобщи Александър Цветков пред bTV.

Това не е първият път, в който 12-годишното момче бяга, сподели непосредствен на бащата.

„ Детето е с аутизъм и постоянно се случва да бяга. Просто има този табиет. Искам да прикани жителите за нещо извънредно значимо. Виждам, че във „ Facebook “ се появяват клипчета, фотоси. Призовавам хората да не вършат фотоси и клипове, а да отидат до детенцето, в случай че допускат, че това е Сашко. Да го заловен за ръка, да го погледнат, дали е той и в случай че в действителност е той, да алармират на 112 “, прикани Марио Антонов, непосредствен на фамилията.

В търсенето с изключение на полицията се включиха и планински екипи, десетки доброволци и профилирана техника и хеликоптер. Усилията на доброволците бяха ориентирани в градската част, до момента в който в по-трудно проходимите региони са планинските спасители, както и профилираната техника.

Активно се включи и екип на Столична община, който употребява специфични коли, оборудвани с термокамери. За страдание досега обаче няма безусловно никаква диря от детето или нещо, което може да насочи къде е. Днес в издирването се включиха и водолази, които претърсваха пещерите в региона.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР