Стефан ТашевЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дочака търпеливо своят реванш.

...
Стефан ТашевЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дочака търпеливо своят реванш.
Коментари Харесай

Големият реванш на Бойко Борисов

Стефан Ташев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дочака търпеливо своят реванш. И то какъв. На 26 март 2024 година, две години и девет дни откакто бе обществено задържан и потиснат, неговите палачи-Просто Киро, Танас, Асен, Рашков и Лена, му се помолиха на колене да ги остави на власт. И то от трибуната на Народното събрание. Официално.

Два пъти. Първо Атанас Атанасов с трептящ глас и ръце и след това Кирил Петков, в доста изключително положение, с истерични вопли.

В неделя, употребявайки нелегално държавен ресурс-БНТ и БНР, това стори и Денков.

Ако седиш задоволително дълго на брега на реката, рано или късно труповете на твоите врагове ще минат около теб. Тези думи на великия пълководец Сун Дзъ, написани 5 века преди Христа, илюстрират изцяло политическата обстановка сега. Борисов търпеливо дочака падението на ПП-ДБ, които единствено преди година се снимаха пред пандиза с обещанието отново да го вкарат зад решетките.

Като искаш да вземеш всичко, получаваш нищо, разяснява Диана Дамянова, някогашният пиар на „ Промяната “ шизофренните дейности на някогашните си питомци. Казано по-просто Борисов ги изчака „ да се наиграят “ и ги прати на политическата пързалка към небитието.

Хитреците Христо Иванов и Атанас Атанасов и съдружните им идиоти Киро, Асен и сие, прекалиха, оляха се тотално в настояването си да докопат цялата власт в страната-изпълнителна, законодателна и правосъдна, без да имат нужното посланичество и болшинство.

През задния вход. С големите си искания, че те са най-умни, готови и красиви. Мислеха си, че ще изнудват до дупка Борисов, само че като излязоха от „ балона “, в който живееха последните три години, схванаха, че действителността е много по-сурова. И занапред ще го научават по най-трудния метод.

Овладели изцяло „ националните медии “, където в последния миг се смъкват от екран събеседници, с цел да приказва гуруто на „ смяната “ Лена, те си фантазираха, че ще прилапат всичко. Атанасов специфичните служби, Бойкикев правосъдната система, Ники Химика ще управлява дипломацията, Министерство на вътрешните работи и МО, Асен Василев ще рекетира кметове и ще държи и върти бюджета, ще управляват Народното събрание и ще вземат на „ абордаж “ „ регулаторите “. Срещу един министър председател от ГЕРБ-СДС с вързани ръце.

Тоест цялата власт. С мижавата парламентарна група от 63-ма депутати.

Да напомним, тъй като хората имат доста къса памет, ескалацията на нахалството на ПП-ДБ и по какъв начин паднаха в личния си капан и влязоха в улица без излаз, без потребен политически ход.

След изборите за 49-то Народно заседание преди съвсем година, извоювани от ГЕРБ-СДС стартира рекетът на ПП-ДБ с настояването те да имат ръководител на Народното събрание, не знайно по какви аргументи. След месец на блокаж на Народното събрание, ГЕРБ отстъпиха и се съгласиха шефа на Народното събрание и ръководителите на значимите парламентарни комисии да бъдат на „ ротация “. Последва извиване на ръце за състава на държавното управление. Борисов отстъпи първият мандат и се съгласи да има кабинет на ПП-ДБ с втория, като само Мария Габриел бе вицепремиер. Останалите министри бяха назначени от ПП-ДБ и макар изказванията, че няма да има „ ярки политически фигури “ Асен Василев, съпредседател на „ смяната “ стана финансов министър.

Започна парцелирането на министерствата от функционерите на Политическа партия и Демократична България. Ярък образец в това отношение се оказа Министерство на електронното ръководство, овладяно изцяло от фрагменти на някогашния министър от Демократична България Божидар Божанов. Началник в това министерство се оказа шефката на младежката организация на „ смяната “ и „ бизнес ангелът “ на „ Капитал “ Васил Величков. Стана известно, че министърът Йоловски е бил рекетиран и заплашван от Кирил Петков и Божанов да обслужи обръч от техни компании, като им раздаде под масата над 600 милиона лв. с поръчки.

Йоловски върви още с защита. Друг кадър на Божанов, зам.-министърът на електронното ръководство Стойнов, взриви локалните избори като снима хешкода на машините за гласоподаване с персоналния си телефон в неразрешена среда, с цел да „ си поиграе “ у дома.

Гърмяха кавги в съвсем всички министерства, само че Борисов търпеливо парираше своите депутати, макар подигравките, че е „ клекнал “ поради „ Магнитски “ и „ Козяк “.

Вярвайки в своята безпогрешност хората от ПП-ДБ взеха решение да вземат всичко, мислейки, че е им е разрешено и им се поставя. И пропускайки значителният факт, че Херо Мустафа от дълго време не е в България, а в Съединени американски щати духат към този момент други политически ветрове.

И се стартира с рекета. Първо Ники искаше да пътува, да бъде външен министър, с цел да показвали ПП-ДБ „ политическото си лице пред света “. Във Варна през февруари Кирил Петков непосредствено заплаши Борисов с „ избори 2 в 1 “, в случай че не им се одобри меморандума. Сега не желае избори.

ПП-ДБ започнаха да извиват ръцете на Борисов с непрестанно сменящи се претенции. Първо за външен министър, след това за министър по европейските въпроси. После се оказа, че „ министрите не са значими “, а са значими регулаторите. После регулаторите отпаднаха, с цел да се стигне до службите и омръзналата към този момент на безусловно всички „ правосъдна промяна “ на хитреца Христо Иванов, който опита да лови риба в мътна вода.

Човекът, станал министър без ден трудов стаж, искаше да оправдае милионните грантове от непознати фондации, като превземе правосъдната система на абордаж и натика в нея хората на всичките НПО-та, които от дълго време се облизват за постове.

Ако Борисов беше отстъпил и удовлетворил всички им претенции за завладяване на службите и правосъдната система, тези нямаше да се поколебаят отново да го арестуват, бъдете сигурни. „ Козяк “ и „ Магнитски “, с които сякаш ПП-ДБ държали и „ рекетирали “ Бойко Борисов се оказаха следващият „ балон “, в който тези хора живееха.

Някои си бяха въобразили, че шепа сектанти от НПО-та ще яхнат властта през задния вход. И ще колят и бесят. Груба неточност.

Реалностите обаче са други. Стигна се до там маргинали като Бачийски и Тома Белев да заплашват, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ-СДС.

Борисов ги остави да лаят по него, да се катерят на негов тил, само че най-после ги вкара в задънена улица и ги принуди да му се молят обществено да ги остави на власт. В най-новата ни история Народното събрание не помни такова политическо оскърбление, подобен позор.

Сега ще хвърлят в медийните окопи аватарите си-Смиловци, Григоровци и Константинвълковци, добре подплатени финансово от настоящето държавно управление, да пеят отново същите песни от преди две години-„ мафия “, кюлчета, пачки и тн.

Но в този момент сме 2024 година, не 2020 година. И разликата е голяма. ПП-ДБ се трансфораха в най-мразените хора в страната с чудовищния си блян към власт, неизмерим с техните скромни благоприятни условия.

И ще бъде доста забавно, в случай че предизборната акция се води на фона на разкритията за чудовищни злоупотреби с власт от държавното управление на Денков, каквито, въобще не се съмнявайте, че има. Тогава прогнозата, изречена на снощното съвещание на ПГ на ПП-ДБ, че ще вземат 10% на идните избори, ще се окаже прекомерно оптимистична.

Идва краят на играта за сектантите, които си фантазираха, че са богоизбрани да ръководят страната. А Борисов взе своя сладостен реванш.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР