Стефан ТашевИмало ли е разследване срещу човека на Бойко Рашков

...
Стефан ТашевИмало ли е разследване срещу човека на Бойко Рашков
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Имало ли е разследване срещу назначения от Рашков шеф на „Гранична полиция“ за трафик на мигранти?

Стефан Ташев

Имало ли е следствие против индивида на Бойко Рашков в „ Гранична полиция “, Деян Моллов, за покровителстване на канали за мигранти? След трагичния случай в Бургас, при който починаха двама млади служители на реда, вътрешният министър Иван Демерджиев изиска оставката на Моллов, който на 10 август смени от шефския пост в „ Гранична полиция “ и го намали до зам.-директор.  , Източници на Breaking.bg от Министерство на вътрешните работи обявиха изрично, че напролет на 2021 година в Дирекция „ Вътрешна сигурност “-МВР е имало сериозна разработка за корупция против цялото управление на Регионална дирекция „ Гранична полиция-РГДП -Елхово. Преди Рашков, още като длъжностен министър, да назначи  Деян Моллов за шеф на „ Гранична полиция “ на 21 юни 2021 година, Моллов бе шеф точно на РДГП-Елхово.

С намесата на Дамаджаната и ударът му върху „ Вътрешна сигурност “ още в първите му дни на ръководството му като министър, през май 2021 година, всичко по линия на корупцията в Елхово, дирекцията обгръща и  Бургаската част от границата, е прекъснато. Нещо повече, Моллов е повдигнат до шеф на Главна дирекция „ Гранична полиция “.

На всичкото покрилият се от няколко дни Рашков, дава яростно изявление пред Би Ти Ви на 11 август т.г., в което подлага на критика служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че е сменил с изключение на шефовете на Националната полиция, двама хасковски полицаи хора на Асен Василев и шефа на „ Гранична полиция “ Моллов.
Деян Моллов
„ Той е човек, подложен предходната година, неоспорим като началник, с напъните и на който, в нашата страна се реализира ограничение на броя на мигрантите навътре в страната. В момента нямаме подобен народен проблем. И нашите домове за настаняване на мигранти, идващи от югоизточната ни съседка, са на 30-35-40 % запълнени “, афишира наглият Рашков-Дамаджаната.

Според осведомени ръководството му, година и половина в Министерство на вътрешните работи, е довело до цялостно неглижиране на казуса с мигрантския напън. През цялото време Рашков твърдеше, в това число и на парламентарен надзор и на комисия в Народно събрание, че подобен няма. И всичко е умерено.

Той подцени всички предизвестия на опозицията и всички информации. Трябваше да се случи трагичният случай с служителите на реда в Бургас, с цел да се разбере за големия проблем с мигрантския напън върху страната. Очевадно той се реализира с помощта на Турция, макар, че сега война в Близкия Изток няма. По време на кабинета Борисов натискът върху южната ни граница бе редуциран до най-малко, с помощта на разговора с Ердоган. При ръководството на „ смяната “ самодейци като Кирил Петков и сие се перчеха на турския президент и водеха в делегации околните до сърцето си девойки в Истанбул. Това не е съществено, разясниха специалисти.

Може ли Бойко Рашков, скрил се в миша дупка, да отговори какъв брой пъти по негово време се е събирала Централната смесена българо-турска гранична комисия и събирала ли се е изобщо? Според нашите източници-не. Тази комисия точно урегулира дейностите по границата ни с Турция, в това число и битката с незаконната миграция.

В най-тежките дни от мигрантската рецесия по време на ръководството на ГЕРБ тази комисия е заседавала от време на време и през седмица, макар, че по контракт тя би трябвало да се събира най-малко един път годишно.

Сега служебното държавно управление вади пожарни ограничения за отбрана на границата, праща се армията. Защо това не бе направено по времето на Бойко Рашков? Има и още въпроси. Вижте изявлението на Рашков пред Би Ти Ви:

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР