Стефан ТашевГлавният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров е

...
Стефан ТашевГлавният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров е
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg-Война в МВР: Главният секретар нареди на службите да си шпионират министъра

Стефан Ташев

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров е издал по-рано през днешния ден скандална заповед до шефовете на основните дирекции в министерството – Групово дело “Национална полиция ”, ГДБОП, Групово дело “Гранична полиция ”, жандармерията и пожарната, както и до шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, с която, на процедура, им подрежда да шпионират министъра си Калин Стоянов и цялото политическо управление на ведомството.

Това оповестиха източници от Министерство на вътрешните работи, съгласно които войната в министерството сред министъра Стоянов и главсека Тодоров към този момент е реалност. Днес преди обед и Калин Стоянов разгласи пред медиите в Бургас, че на основния секретар ще му бъде доста мъчно да работи в Министерство на вътрешните работи. Министърът и предшественикът му Иван Демерджиев участваха на откриването на паметника на починалите служители на реда Атанас Градев и Йордан Илиев, които бяха премазани от рейс с мигранти тъкмо преди 1 година на най-оживеното бургаско кръстовище „ Трапезица “.

Паметникът се намира на лобното им място. Калин Стоянов уточни, че една от аргументите за нещастието преди година се крие в дейностите на тогавашното управление на Министерство на вътрешните работи.

  “Ако нямаше основни пропуски, през днешния ден нямаше да сме тук “, съобщи министърът. И разясни, че остава с усещането, че президентът Румен Радев няма да вземе под внимание претекстовете му за поисканото премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Сред тях е и гибелта на двамата служители на реда в Бургас. В същото време в София Петър Тодоров пуска скандалната заповед, с която поема на ръчно ежедневно ръководство под едноличния му надзор основните дирекции на Министерство на вътрешните работи и най-голямата и основна регионална дирекция – тази в столицата.

 Според нея в 9,30 часа всеки вторник, сряда и четвъртък шефовете на ГДНП Атанас Илков, на ГДБОП Явор Серафимов, на Гранична полиция Антон Златанов, на жандармерията Димитър Андонов, на пожарната Александър Джартов и на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов би трябвало да се явяват “на килимчето ” на 6-ти септември при Петър Тодоров. В петък пък първо ще рапортуват на Тодоров по телефона сред 8,00 и 8,30 часа за оперативната конюнктура, след което ще пишат седмичен отчет за това какво са свършили.

“Черешката на тортата “ обаче, съгласно нашите източници, е последната точка в заповедта на основния секретар. А тя планува “незабавно да се рапортува “ на Петър Тодоров за всички разпоредби и задания, които са сложени на шефовете на основните дирекции и на Столична дирекция на вътрешните работи от политическото управление на Министерство на вътрешните работи. Това действително значи основният секретар да шпионира и управлява министъра си, който го управлява, обясниха източниците ни. Според тях, тази заповед е писана “на коляно “ от служителите на Румен Радев Пламен Узунов и Николай Копринков при едно от зачестилите визити в президентската институция на Петър Тодоров.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР