Стефан ТашевДоверен адвокат на Васил Божков е сред 10 от

...
Стефан ТашевДоверен адвокат на Васил Божков е сред 10 от
Коментари Харесай

Адвокат на Васил Божков се оказа основен дарител за кампанията на ПП-ДБ

Стефан Ташев

Доверен юрист на Васил Божков е измежду 10 от най-щедрите донори за предизборната акция на “добрите сили ” от ПП-ДБ, научи Breaking.bg.

Става дума за Стоил Моллов, който съгласно регистрите е дарил 60 000 лв. за акцията. Адвокатът се подрежда на четвърто място измежду най-щедрите спонсори, след газовият барон Сашо Дончев, дал половин милион лв., Георги Андонов със 100 000 лв. и Стоян Манчоров с 85 000 лв..

Стоил Моллов стана прочут около знаково дело, точило се цели 9 години-Банка ОББ против Васил Божков.

Единият от юристите на банката – доцент Траян Конов (вляво) и синдикът на „ Национален хиподрум “ – Стоил Моллов, се ръкуваха в правосъдната зала преди началото на съвещанието. СНИМКА: „ КАПИТАЛ “

Девет компании на Божков – шест от тях с имена „ Сигнус “ и добавка от 1 до 6, „ Дейтона 2007 “, „ Ай Си Ти “ и „ Интраком “ –теглят заеми на стойност 28 млн. евро от ОББ.

Понеже не могат да предложат съответно поръчителство, обезпечител със своите активи става десета компания – „ Национален хиподрум “ АД. От заемите не върнат и лев.

След като заемът изпада в просрочие, банката стартира да си търси обезпечението. Междувременно обаче въпросното „ поръчителство “ е оповестено в неплатежоспособност и му е назначен синдик. Той се споделя Стоил Моллов, а ролята му е повече от… перверзна, тъй като по-късно ще се яви в ролята на просител и ще упорства за отпадане на уговорката „ Национален хиподрум “ АД да покрие заема с продажба на своите активи, написа тогава “Банкеръ ”. След 9 години “шиканиране ” на процеса и кавги със съда, в края на 2017 година Върховен касационен съд взема решение разногласието дефинитивно и присъжда хиподрума на ОББ. Окончателното привършване е през 2020 година.

Според комерсиалния указател юрист Моллов е притежател или в ръководството на 11 компании и евентуално това изяснява огромната му благотворителност към “добрите сили ”.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР