Стефан ТашевДържавен съдебен изпълнител издирва бившият премиер Кирил Петков като

...
Стефан ТашевДържавен съдебен изпълнител издирва бившият премиер Кирил Петков като
Коментари Харесай

Държавен съдебен изпълнител търси Кирил Петков, за да плати глобата от 2000 лева

Стефан Ташев

Държавен правосъден реализатор търси някогашният министър председател Кирил Петков като неизряден дебитор. Както Breaking.bg заяви „ почтеният брат “ и необут на „ Промяната “ е предаден на Националната организация по приходите-НАП, тъй като дължи 2000 лв. неплатена санкция от ЦИК.

Тя му е наложена поради нарушаване на Изборния кодекс и по тъкмо за пропаганда в деня на изборите за президент и парламент на 14 ноември 2021 година.

Тогава откакто гласоподава в изборната си секция в София в неделя сутринта Петков съобщи пред публицисти: „ Гласувах, с цел да продължим смяната. Гласувах, тъй като имам вяра, че България може повече. Гласувах за моя президент Румен Радев и цифрите за деня за мен са 6 и 25 “.

Затова ЦИК го санкции с 2000 лв., а босът на „ смяната “ даде обещание незабавно да я заплати. След дълги премеждия през август ЦИК са връчили административния акт за санкцията на брачната половинка на Петков-Линда. До момента обаче, Петков се крие и отхвърля да заплати. Затова ЦИК го предадоха на Национална агенция за приходите като неизряден дебитор. Сумата, с лихвите, ще би трябвало да бъде събрана от държавен правосъден реализатор.

Проблемът на Киро се усилва, тъй като като дебитор на Национална агенция за приходите той няма по какъв начин да получи административни услуги от общината, тъй като е неизряден длъжник. Очакваме да забележим дали „ борецът против корупцията “ и труженик на „ смяната “ въпреки всичко ще си заплати санкцията или ще продължава да се крие.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР