Стефан ТашевБлизо 5 млн. лв. са похарчени неправилно по програмите

...
Стефан ТашевБлизо 5 млн. лв. са похарчени неправилно по програмите
Коментари Харесай

„На трупчета“ ли са разследванията срещу Руди Гела и защо?

Стефан Ташев

Близо 5 млн. лева са изхарчени погрешно по стратегиите за юношески действия на министерството на младежта и спорта по време на ръководството на предходния министър Радостин Василев. Това разкри служебният състезателен министър Весела Лечева на 16 септември 2022 година. Тя добави, че ще сезира прокуратурата, откакто приключи всички инспекции и събере нужната цялостна документи.

По думите ѝ са подписани 38 разнообразни контракта на обща стойност над 4,9 млн. лева Сред изпълнителите на плановете имало компании със свързани притежатели. При всички на очи се набивали нереално повишените стойности за осъществяване на дейностите.

Девет месеца изминаха от изказването на Лечева и предаването на документите за золумите на Василев в прокуратурата.

По информация на Breaking.bg Лечева е предала в прокуратурата информация за контракта на Националната спортна база за програмен продукт за към 1 800 000 лв., подписан от приятеля на Гела Венцислав Петков. След разкрития в медиите компанията върна парите на страната.

За 2-та контракта, подписани без конкурс, за реклама в метрото на Български състезателен тотализатор, за общо 2 000 000 лв., подписан от приятеля на Радостин Василев Александър Тодоров.

За контракта за 500 000 лв., предоставени на записано в последния миг съдружие “Младежка наслада ”, на 23-годишната Симона Петрова, продавачка на облекла в търновски мол.

Каква е ориста на тези следствия, публично от СГП няма никакво пояснение. Неофициално те са „ на трупчета “. Тоест няма придвижване по тях, разпити, събиране на документи. Има ли събрани данни за осъществени закононарушения, върви ли се към формиране на наказателни каузи или пък ще бъдат прекъснати заради липса на закононарушение? По тематиката е безмълвие. По-скоро стоят в някое чекмедже. Очаква се на 5 юни Радостин Василев да бъде извикан в СГП и да му бъдат предявени обвинявания за закани и насила на народния представител от Има Такъв Народ Христинка Иванова.  Той се отхвърли самичък от имунитета си, като в началото бе оповестил противоположното изказване.

Но какво се случва с другите следствия против него и за какво са „ на трупчета “? Държи ли някой в ръцете си Радостин Василев и самичък ли работи той когато записваше съвещанието на Националния съвет на Политическа партия, а след това пусна записите на специфична конференция?

На процедура Гела работи като политически атентатор-камикадзе, който се самовзривява за „ да убие “ повече хора. Едва ли някой би седнал даже и на кафе с Василев след „ Ала-балагейт “, без да се тормози, че диалогът с него няма да бъде записан. Преди абсурда Радостин Василев се прояви като изменник от Има Такъв Народ, а като министър на спорта бе записвал диалози с министри, депутати, строители и публицисти.

Дали някой не оцени по достолепие тази му податливост и го задейства в точния миг? Съмненията се ускоряват с „ пакетирането и управлението “ на Радостин Василев от ДАНС и Министерство на вътрешните работи. По негово самопризнание вечерта преди скандалната конференция е получил позвъняване от шефа на ДАНС Пламен Тончев, който го предизвестил за закани и незабавно му обезпечил защита. Още преди стартирането на записа от конференцията на Политическа партия.

Защо ДАНС? Защо не Министерство на вътрешните работи? И за какво защита от полицията, а не от НСО, въпреки всичко Василев е депутат и има право при опасност против него да бъде защитаван от държавните гардове?

Любопитното в тази ситуация е, че решение за защита от НСО се взима по предложение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, дружно с шефовете на ДАНС и НСО. Защо при сигнал за опасност към депутат главсека на Министерство на вътрешните работи не е изискал защита на Василев от държавни гардове?

Свързана ли тази каша с паркираните „ на трупчета “ следствия против Руди Гела? Най-вероятно, да.

Още повече, че все още не е ясно от кое място и от кой са пристигнали заканите. Василев мълчи по въпроса, а в прокуратурата бяха привикани Кирил Петков и Асен Василев, само че Гела отхвърли те да са го заплашвали.

И има ли изобщо такава опасност? Или просто депутатът-камикадзе бе „ опакован “ от службите и към този момент „ законно “ всяка негова крачка се управлява.

Дали пък следствията „ на трупчета “ и контролът на Министерство на вътрешните работи над Гела не са свързани с други записи, за които се твърди, че той има? Например от жилището му до зоопарка, където на 10 юни 2022 година се срещат отцепниците от Има Такъв Народ с премиера Кирил Петков. Според ексдепутата Георги Георгиев, участвал на срещата, Радостин Василев изискал по 500 00 евро на разколник.

По тази тематика прокуратурата също мълчи. Мълчи и самият Василев.

Това отново слага въпроса управлява някой като марионетка Руди Гела и дали отново ще го извади като атентантатор-камикадзе в подобаващия миг? А, в случай че той се опъва, да му припомнят за „ трупчетата “. Предстои да забележим.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР