Стефан Ташев, Breaking.bg Битката за надмощие в МВР и специалните

...
Стефан Ташев, Breaking.bg Битката за надмощие в МВР и специалните
Коментари Харесай

Пазарлъци между „рашковци“ и „радевци“ за МВР и службите

Стефан Ташев, Breaking.bg

Битката за превъзходство в Министерство на вътрешните работи и специфичните служби, стартирала след избирането на Калин Стоянов за министър на вътрешните работи сред „ рашковци “ и „ радевци “, е спряна сега, настояват осведомени пред Breaking.bg.

Има „ помирение “ и се водят пазарлъци сред двете групировки кой от хората на Радев-Узунов да оцелее при идните чистки в Министерство на вътрешните работи и службите.

Информирани настояват, че към този момент има направен лист на висши фигури за промяна. Първата алтернатива е отстраняването на шефа на ДАНС Пламен Тончев, на който ПП-ДБ имат зъб поради политическите му речи в Народното събрание и изказванията, че хора от държавното управление на Кирил Петков са работили не за България, а за непознати ползи. Тончев е човек на президента и Радев няма да подпише указа за промяната му, още повече, че преди два месеца той бе назначен за още един петгодишен мандат.

Вторият в листата е основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, човек на Пламен Узунов, адресат на подаръчни комплекти в заведения за хранене. Радев ще окаже опозиция и там. По информация на хора от Министерство на вътрешните работи Тодоров е бил „ сондиран “ и „ помолен “ да си подаде оставката, само че отказал. В ПП-ДБ са решили първо да сменят закона и назначението на шефовете на служби и основният секретар на Министерство на вътрешните работи да става без декрет на президента и чак тогава да разчистят Тончев и Тодоров. Идеята е на Атанас Атанасов от ДСБ.

Третата цел в листата зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев, също от Пловдив, също човек на Узунов, съумял да излезе в дълъг болничен от боязън да не бъде уволнен. За зам.-главният секретар не се желае декрет на президента.

Планирано е отстраняването на двамата зам.-шефове на Държавната организация „ Технически интервенции “-ДАТО. За шефа на службата Бисер Борисов, назначен като протеже на Бойко Рашков, също се водят пазарлъци дали да остане сред двете групировки, които се пробват да овладеят службите.

Вероятно от другата седмица ще стартира и промяната на шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, като първата ще бъде на пловдивския шеф, човек на Демерджиев и Узунов. Формален мотив ще стане инспекцията на прокуратурата и Инспектората на Министерство на вътрешните работи на дейностите на полицията в дискотека „ Бушидо “ на 6 май, когато над 400 клиенти бяха арестувани и събличани голи при акция за дрога.

Договорена е промяна на шефката на „ Гранична полиция “ Росица Димитрова, чака се нов шеф в  жандармерията, откакто неотдавна шефът Тодор Гребенаров е пенсиониран. Готви се и промяна на шефа на полицията Атанас Илков. От квотата на Радев персонално Пламен Узунов водел пазарлъците с „ рашковците “, с цел да успее да избави повече свои хора, назначени по върховете на Министерство на вътрешните работи.

Запознати настояват, че в случай че „ уйдурмата “ не стане, „ империята “ т.е. радевците ще отвърнат на удара. Твърди се, че ударът ще е заплашителен, с нова порция записи от партийни събрания и изцепки на партийни водачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР