Стефан Стоев (Silver Car EF-10) спечели втория кръг от националния

...
Стефан Стоев (Silver Car EF-10) спечели втория кръг от националния
Коментари Харесай

Стефан Стоев триумфира в Мемориал Валерий Великов

Стефан Стоев (Silver Car EF-10) завоюва втория кръг от националния шампионат по планинско нанагорнище " Мемориал Валерий Великов ". Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer) приключи на второ място с закъснение от 1,2 секунди, до момента в който Николай Златков (Audi S1 Quattro) е трети.

Състезанието стартира със сериозна поръчка за успеха от страна на Стефан Стоев. Пилотът на АСК " Боженци " записа най-хубавото време в първия манш, побеждавайки Телийски с 1,07 секунди. Във втория манш Юлиян Телийски бе по-бързия от двамата, само че не му доближиха 0,2 секунди да усъвършенства времето на Стоев.

В последния трети манш Стефан Стоев не съумя да запише най-хубавото си време, само че все пак бе по-бърз от Телийски, чиито автомобил се скапе няколко метра преди финала.

" Състезанието бе ужасно. За мен съботата не стартира добре, откакто имахме проблеми за които подходихме неверно. Така си провалих подготвителните минавания тъй като работихме по разпределителните цифри на колата, а не по турбото, където бе действителния проблем. Днес коригирахме казуса, само че получихме различен поради който задатъка ни по отношение на Юли (Телийски) се стопи. Ако не беше този проблем сигурно щях да подобря върха на трасето ", разяснява спечелилия в генералното класиране Стефан Стоев.

При колите със задвижване на предните колела най-бърз бе Александър Димитров - Пъчката (Honda Civic), който взе успеха в клас Е1 до 1600 см3 и приключи на пето място в генералното класиране.

Следващия и финален кръг от националния шампионат по планинско нанагорнище е планинско " Гоце Делчев ", което ще се организира в дните 22-23 октомври.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР