Стефан Стоев (Силвър EF-10) спечели втория кръг от националния шампионат

...
Стефан Стоев (Силвър EF-10) спечели втория кръг от националния шампионат
Коментари Харесай

Стефан Стоев взе и „Мемориал „Валерий Великов”

Стефан Стоев (Силвър EF-10) завоюва втория кръг от националния шампионат по планинско нанагорнище “Мемориал „ Валерий Великов ”. Юлиян Телийски (Мицубиши Лансър) приключи на второ място с закъснение от 1,2 секунди, до момента в който Николай Златков (Ауди S1 Quattro) е трети.

Това е втора поредна победа на Стоев, който взе и първото съревнование в скъсения сезон в планинския шампионат – „ Шипка Дамасцена ”.

Състезанието стартира със сериозна поръчка за успеха от страна на Стефан Стоев. Пилотът на АСК “Боженци ” записа най-хубавото време в първия манш, като победи Телийски с 1,07 секунди. Във втория манш Юлиян Телийски бе по-бързия от двамата, само че не му доближиха 0,2 секунди, с цел да усъвършенства времето на Стоев от първия манш.

В последния трети манш Стоев не съумя да запише най-хубавото си време, само че все пак бе по-бърз от Телийски, чиито автомобил се скапе няколко метра преди летящия край.
 Стефан Стоев завоюва планинско „ Шипка-Дамасцена 2022 ” Стефан Стоев завоюва планинско „ Шипка-Дамасцена 2022 ”
“Състезанието беше ужасно. За мен съботата не стартира добре, откакто имахме проблеми, към които подходихме неверно. Така си провалих подготвителните минавания тъй като работихме по разпределителните цифри на колата, а не по турбото, където бе действителния проблем. Днес коригирахме казуса, само че получихме различен, поради който задатъка ни по отношение на Юли (Телийски) се стопи. Ако не беше този проблем сигурно щях да подобря върха на трасето ”, разяснява спечелилия в генералното класиране Стефан Стоев.

При колите с един двигателен мост най-бърз беше Александър Димитров - Пъчката (Хонда Сивик), който взе успеха в клас Е1 до 1600 см3 и приключи на пето място в генералното класиране.

Следващият трети и финален кръг от националния шампионат по планинско нанагорнище е планинско “Гоце Делчев ”, което ще се организира на 22-23 октомври.

Снимки: БФАС

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР