Стефан Шенах, ръководителят на делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета

...
Стефан Шенах, ръководителят на делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета
Коментари Харесай

ПАСЕ: Изборите в Сърбия не минаха гладко, бяха нечестни и манипулирани

Стефан Шенах, ръководителят на делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), която следи изборите в Сърбия, съобщи, че истината за страната е малко шокираща, че изборите не са били почтени, че гласовете са били манипулирани и че всичко това е проблем за страна, която желае да върви по либерален път, заяви телевизия Ен1.

„ Това, което видяхме, беше цяла акция, доминирана от президента. Това не е работа на президента. Президентът е неутрално лице, което би трябвало да подсигурява за страната и за всички хора. Но сегашният президент управляваше изборите и беше претендент на всички равнища, без значение дали е село или цялата република “, съобщи Шенах в гостуването си в предаване по телевизия Ен1.

Той означи, че делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа е следила единствено парламентарните, а не изборите в Белград. Шенах добави, че при преброяването на гласовете е видял, че има бюлетини, които са правени на копирна машина и върху които е имало щемпел.

„ Това би трябвало да се проверява от полицията “, сподели гостът на предаването „ Нови дан “.

 На въпрос за изявлението на докладчика на Екологичен потенциал за Сърбия Владимир Билчик, който сподели, че изборите са минали безпрепятствено, Шенах съобщи, че партньорството и демокрацията не се основават на хубави думи, а на истината.

„ А истината беше малко шокираща за това, което се случва във вашата страна “, означи той, представен от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР