Стефан Савов беше и остава класа. Дали си отиде тази

...
Стефан Савов беше и остава класа. Дали си отиде тази
Коментари Харесай

Весела Смилец след премиерата на Един благородник в политиката: Стефан Савов беше и остава класа

Стефан Савов беше и остава класа. Дали си отиде тази класа, всеки от нас може да си намерения - може би, по-скоро да. Това сподели Весела Смилец, сценарист на кино лентата " Един аристократ в политиката ", отдаден на Савов. Премиерата бе тази нощес в Българския културен център в София.

Весела Смилец означи, че е желала да стартира кино лентата с изречение, че целият роман потегля от една къща. " Къщите, през които е минал родът на Савови, са към този момент изкорубени, просто в тях го няма това наличие и оня дух, който е бил преди време.



Весела Смилец, сценарист на кино лентата (Снимка: БТА)

Има ги като една архитектура, непокътнати са. Всеки от нас може да ги види, само че в тези във Враца, на " Врабча " и на " Паренсов ", за жалост, не успяхме да надникнем. Или в случай че надникнахме, не срещнахме това, което би трябвало да бъде и да подскаже за Савов ", сподели тя.

Смилец уточни, че с екипа на кино лентата не са съумели да надникнат и в прочувствения живот на този човек. В продукцията е показан обликът на политика Савов, който е задоволително мощен и сериозен, сподели тя.

Весела Смилец сподели още, че за кино лентата е употребен архивът на Българската национална телевизия (БНТ). Работихме с Комисията по досиетата, Държавна организация " Архиви " и с нейното поделение във Враца, както и с Българска телеграфна агенция, добави тя.



Снимка: Българска телеграфна агенция

" Искам да ви благодаря, че сме дружно тук и че ще съпреживеем един сложен и тежък живот - на господин Стефан Савов ", сподели Татяна Пандурска, която е режисьор на " Един аристократ в политиката ". Според нея участниците във кино лентата са нарисували облик на един " в действителност заслужен, почтен и доблестен човек ". Сред тях са Лъчезар Тошев, ръководителят на Държавна организация " Архиви " - доцент Михаил Груев, проф. Янаки Стоилов, юрист Златка Русева и други

" Един аристократ в политиката " е част от документалната поредност на публичната телевизия " Българска национална телевизия показва ". Филмът ще бъде излъчен на 21 февруари по БНТ1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР