Стефан Петерханзел стартира на рали Дакар 2018, преследвайки 14-и успех

...
Стефан Петерханзел стартира на рали Дакар 2018, преследвайки 14-и успех
Коментари Харесай

Петерханзел разкри детайли от инцидента на Дакар

Стефан Петерханзел започва на рали Дакар 2018, преследвайки 14-и триумф на най-изтощителното съревнование за човек и машина. Французинът започва внимателно, изчаквайки първите отпаднали любимци да му разчистят пътя, и дойде в Боливия за деня за отмора с задатък от 27 минути пред съотборника си в Peugeot Карлос Сайнц. Първият маратонски стадий без сервизна помощ обаче го изправи пред най-голямото предизвикателство досега. Французинът и неговият навигатор Жан-Пол Котре удариха канара в опит да изпреварят мотоциклетист и секунди по-късно оповестиха за счупено окачване.

Stéphane Peterhansel finishes with a delay of 1h47'56 " after his early struggles #Dakar2018
// @s_peterhansel acaba la etapa 7 con un retraso de 1h47'56 " después de su accidente #DakarBolivia
More / más info > https://t.co/R0ezQ07YE0 pic.twitter.com/f4OS2OqVT7
— DAKAR RALLY (@dakar) 13 януари 2018 година
" Излязох малко от следите и въобще не видях скалата - единствено почувствах удара. Тя унищожи цялата задница на колата: амортисьорите, окачването, трансмисията, всичко. Все още имаме доста работа за извършване довечера: колата не е същата, каквато беше. Взехме някои елементи от автомобила на Сирил и го оставихме там. Около 1 час и 50 минути я ремонтирахме. Не бяхме претърпели физически увреждания и се усещаме добре, единствено моралът ни беше засегнат ", показа Петерханзел.

Той получи подпомагане от съотборника си Сирил Депре, който се движи с над 40 часа закъснение след злополука. Благодарение на помощта екипажът съумя да започва и в този момент се движи на третата позиция в общото класиране, само че с закъснение от час и 20 минути по отношение на новия водач Карлос Сайнц.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР