Стефан Петерханзел се върна второто място в Генералното класиране на

...
Стефан Петерханзел се върна второто място в Генералното класиране на
Коментари Харесай

Стефан Петерханзел си върна второто място в Дакар 2019

Стефан Петерханзел се върна второто място в Генералното класиране на " Дакар " 2019. Французинът беше най-бърз в седмия стадий и се приближи на 29 минути до водача Насър Ал-Атия, който се бори за трета купа в влиятелната конкуренция.

 МакЛарън сътвори суперкола, в чест на Сена
МакЛарън сътвори суперкола, в чест на Сена

3.8 литров, twin-turbo V8 бензинов мотор за страхотното возило

Пилотите стартираха в седмия стадий с съвсем едночасово забавяне поради гъста мъгла. Ал-Атия спука гума и загуби 12 минути по отношение на Петерханзел. Изоставането на Себастиан Льоб е с повече от час, тъй като той и навигаторът му Даниел Елена посветиха повече от час за корекция на електрически проблем.

Трети в Генералното класиране е Нани Рома също с Мини. Той е на 9 минути и половина зад Петерханзел. Изоставането на Льоб по отношение на сънародника си е 16 минути.

Миналогодишният победител Карлос Сайнц финишира трети и се завърна в Топ 10, на пет часа зад Ал-Атия.

При мотоциклетите Рики Брабек с Хонда още веднъж е отпред. Победителят от 2017 година Сам Съндърланд записа втори етапен триумф в актуалното издание на " Дакар ". Чилиецът Игнасио Корнехо съумя да кара най-близо до Съндърланд и финишира втори с две минути закъснение. Трети е Брабек с шест минути и половина пасив.

Никой от любимците не беше в положение да доближи темпото на британеца, който заема четвърто място в генералното класиране.

При камионите Херар де Рой с Ивеко реализира безапелационна етапна победа. Втори, на половин час, приключи Сиархей Вязович, а трети - първенецът Едуард Николаев с КАМАЗ.

Заради проблемите си Дмитри Сотников с КАМАЗ финишира шести. Сотников резервира втората си позиция в общото класиране с закъснение от 32 минути по отношение на водача Николаев. Де Рой е на третото място на 72 минути.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР