Стефан Михайлов вече има възможност за води пълноценни тренировки с

...
Стефан Михайлов вече има възможност за води пълноценни тренировки с
Коментари Харесай

Стефан Михайлов: Предстоят два трудни мача

Стефан Михайлов към този момент има опция за води пълноценни тренировки с цялостния състав от 14 баскетболистки, които се готвят за мачовете от хъба в Словения по време на лагера в София. За последния прозорец от квалификациите за ЕвроБаскет 2021 националките летят на 31 януари рано сутринта за Словения, където ще е последният „ балон “ от квалификационния цикъл. Нашите излизат на 4 февруари против домакина Словения, а на 6 февруари е най-важният мач – против Гърция, който може да им обезпечи класиране за финалите на Стария континент.

„ Смятам, че в квалификацията играем добре. Бяхме доста покрай триумф против Словения преди година и половина. Бяхме доста покрай триумф против Гърция преди три месеца. Категорично надиграхме Исландия, които доста добре се показаха в предната подготовка два пъти. Сега имаме да играем против Словения. Техните упоритости и настройка са за влизане в челните места на Европейското състезание. Имаме мач и с Гърция, които също имат упоритости за класиране на ЕвроБаскет.
Предстоят два сложни мача. Реално това ще сме трите най-хубави тима в групата. Словения е без загуба до този миг, а ние ще се борим с Гърция за второто място “, разяснява националният селекционер обстановката в групата ни.

Той не отписва възможностите за класиране на ЕвроБаскет за пръв път от 1993 година, само че признава, че това е доста мъчно: „ Много е сложна системата за класиране. За разлика от мъжката, където от четири тима се класират три. Ако не успеем да се класираме даже като втори тим, най-малкото – борим се да бъдем преди Гърция – на второ място в групата, което е причина за по-добър чоп за идната подготовка. “

Нашият отбор бе на крачка от триумфа против Гърция още в предния прозорец, когато едвам в края домакините съумяха да измъкнат триумфа от обезкървения ни поради епидемията с Ковид-19 и многото положителни PCR проби ни тим. „ Предният мач с Гърция беше доста друг. Малко ексцентричен и за мен, и за всички девойки. Проведе се при ексцентрични условия – празна зала, специфични условия. Малко не ни стигна. При тях имаше отсъстващи играчи, и при нас имаше. Смятам, че въздействие оказа това, че играехме там. При тях баскетболът е доста по-популярен спорт, по-силно развъртян е, с по-силно вътрешно състезание. Те до по-голяма степен съумяха да заменят тези, които отсъстваха, от колкото ние. При нас трябваше да разчитаме да влязат да играят девойки, които за първи път обличат екипа на женския народен тим, без никакъв опит, на няколко тренировки. Всеки ден преди този мач по 1-2 от нашите запланувани състезателки отпадаше. Така че отидохме с много минимизиран състав. Малко не ни стигна на края, с цел да успеем да се поздравим с триумф. Сега имаме втори късмет “, сподели Стефан Михайлов.



Страхотното въодушевление, връзките сред девойките и усмивките на състезателките му обаче са доказателство, че тимът върви напред. „ Отборът е стимулиран. Момичетата имат настройка, имат въодушевление. Половината тим имаха мач във вторник – шестте девойки от Берое и Борислава Христова в Полша. На другия ден бяха на подготовка тук. Всяка една от тях можеше да каже, че е изморена и не може да тренира, да изиска някаква отмора. Но те всички на другия ден бяха подготвени да упражняват. В цялостен състав сме. Тренираме три дни в София, след това три дни в Словения. И другия четвъртък излизаме да играем против Словения, а на 6 – против Гърция “, приключва треньорът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР