Стефан МАРКОВ В първите дни на войната, предизвикана от агресията

...
Стефан МАРКОВ В първите дни на войната, предизвикана от агресията
Коментари Харесай

Иван Иванов - един доблестен млад мъж заряза уреденото си битие, за да помогне на група украински деца

Стефан МАРКОВ

В първите дни на войната, провокирана от експанзията на Русия в Украйна, у нас имаше вълна на съпричастие с бежанците, които внезапно се наложи да зарежат дом и татковина и да се избавят. Постепенно обаче, типично по български, много хора " обърнаха палачинката " и съзряха необикновено дребни или по-едри неща, които ги накараха да не са толкоз жертвоготовни. Иначе казано - всяко знамение за 3 дни.



Този материал потвърждава, че същински положителните ЧОВЕЦИ, въпреки всичко, не са изчезнали. Има хора, които запретнаха ръкави и сториха, тъй че бягащите от съветските ракети, хладно оръжие и безсърдечност украинци да се почувстват в сигурност. Да уплътнят времето им, с цел да не им дават време за доста мрачни мисли.

И всичко това на инат на публичните реакции, на цената на изгубени пари и персонално време, само че с една идея - да покажат на бежанците, че България е топла и гостоприемна страна, че положителното най-после постоянно побеждава.

Иван Иванов е измежду тези, които не се замислиха, а действаха. 37-годишният мъж е някогашен гребец, понастоящем сполучлив в живота човек, Account RUN Lead в DXC Technology Bulgaria. Той не се посвени и заряза за известно време уреденото си съществуване в столицата, с цел да се върне в родния Видин и да е потребен с каквото може на група украински деца. Първо Иван даде старт на дарителска акция, след това се погрижи децата да имат покрив над главите, да упражняват разнообразни спортове, да се забавляват с разнообразни обиколки из страната. 2 дълги месеца, в които тези дребни души трябваше да имат на кого да се уповават. И имаха!

ЕТО КАКВО СПОДЕЛЯ СЕГА ИВАН ИВАНОВ:

Днес си казахме " до неотдавна " с първата група украински деца , които пристигнаха във Видин на 17-ти Март да търсят леговище.

За два месеца те съумяха сполучливо да съжителстват измежду нас и станаха наши другари. Тренираха паралелно с нашите деца на гребната база и споделяхме всичко наше и тяхно.

Отказаха се от спомагателна екипировка и вместо това закупихме подготвително съоръжение за всички деца на гребната база.

Споделяха лодките, които заеdно с вас взехме за тях.

Заради тях и вас останаха 4-ри, закупени, нови лодки на гребната база (нещо, което не се е случвало скоро).

Също имаме и нова сходня ( мостчето, през което се минава към понтона при влизане за гребане).

Те почистиха крайбрежието на реката (няколко пъти и на няколко места).

Изключително скромни и дисциплинирани деца, които бяха за добър образец и,с които успяхме да напълним Гребната База, и да й вдъхнем живот и свежи сили.

Uспяхме също да:

- посетим Баба Вида и музеите

- посетим Белоградчишките Скали

- отидем на съревнование до Русе, особено направено за всички украински гребци, които пристигнаха от Чехия, Полша, Румъния, Молдова, Украйнa...

- стартираме Ай-Ти курс, който някои от децата още не престават

Успяхме да сложим още веднъж началото на Регата " Баба Вида ", първата от които е била през 70-те години. Надяваме се, след десетилетия пауза, да я има към този момент още веднъж всяка година.

Използвам случая и също да:

Благодаря на Стефан, Радослав и Валентин които бяха с децата всеки ден, грижеха се и им помагаха. Както и на управлението на клуб Бонония и община Видин.

Благодаря на Александър ( управител на хотел Ровно - за брезпроблемното и тъкмо отношение )

Благодарности към господин Юрген, който помагаше през целият този перьод.

Благодаря на платформата, фондация Бикоуз и Веселина, които повярваха в идеята.

Също благодарности към моето семейство, които ги въвличах постоянно в една или друга задача...

Благодаря и на вас другари!

И не на последно място, благодарности към госпожа Бойка Борисова от община Видин и Алексиев, които подсигуриха превоза за пътуването на назад.

Има още доста фотоси и похвали само че няма да съумея да ги побера тук...

Благодаря ви

Сергей, Светлана, Зоряна, Елена М. Сергей Б., Виктор, Дани, Володимир М., Антон, Марина Ч., Павло, Ростислав, Александра, Катерина, София, Виталина, Максим, Марина, Мариана, Александър Х., Гана, Мария С. Иван,, Андрей М, Ана М

за прелестното прекарване!

Надявам се сте добре и, че всичко ще бъде наред!

Успех и до нови срещи!



Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР