Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Традициите са, за да се нарушават. Този

...
Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Традициите са, за да се нарушават. Този
Коментари Харесай

За историята: За пръв път новите депутати не се щракнаха в общ фотос пред НС

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Традициите са, с цел да се нарушават. Този принцип съблюдаваха депутатите от новоизбраното 45-о Народно заседание. За пръв път националните избраници не се събраха за обща фотография пред постройката, на която написа " Съединението прави силата ". Причината е, че трите партии и обединения, които за пръв път са в Парламента - ИТН, Демократична България и Изправи се Мутри вън изрично отхвърлиха да се щракнат дружно с представителите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Novinite.bg научи, че обособените обединения са се снимали поотделно - някои вътре в залата на Народно събрание, други пред фасадата й.

Така традицията е нарушена и това демонстрира каква ще е политиката на така наречен протестни партии, които желаят ясно да се разграничат от статуквото. По този метод те декларират непоклатимо, че няма метод да водят договаряния за кабинет с партиите, които до момента бяха в Парламента и няма да се огъват пред техни претенции, а единствено ще акумулират поддръжката им за измененията, които се надяват да осъществят. 

Дали обаче против техния отвод да се снимат няма да получат отвод от поддръжка в пленарна зала чрез гласове - следва да забележим! Едно е ясно - разграничителната линия е толкоз дебела, че кабинет на малцинството с къс живот или служебно парвителство и предварителни избори още през лятото или есента са все по-видими на хоризонта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР