Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Дублиралият триумфа си с Купата на България

...
Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Дублиралият триумфа си с Купата на България
Коментари Харесай

Безумие! Локо Пд и хиляди фенове ще правят няколкокилометрово шествие с Купата насред пандемията

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Дублиралият триумфа си с Купата на България Локомотив Пловдив ще означи събитието, което е необичайност в скромната история на клуба, с шествие от квартал " Лаута " до общината под тепетата в понеделник. Иначе казано - посред пандемията и увеличаващите се случаи на инфектирани - ултраси, футболисти и шефове - общо няколко хиляди души, ще си разрешат да честват и да застрашат живота на голям брой други поданици във втория по величина град у нас.

Безумие, дори тотална идиотия. Няма по какъв начин другояче да се дефинират проектите на " черно-белия " клуб. Да, във витрината му рядко се намърдва трофей, само че това не значи, че би трябвало да се тъпчат законите и наредбите. Да се заплашва животът на толкоз доста хора.

Тепърва ще стане явен маршрутът на шествието, само че то към този момент е оповестено публично. Знае се, че в 20 часа в понеделник Купата ще бъде вдигната от футболистите пред почитателите от терасата на общината, а фонтанът наоколо ще бъде обагрен в краските на втория по полулярност клуб в Пловдив. Преди това притежателят Христо Крушарски ще наеме открит автобус, с цел да е рейдът още по-тържествен.

В късните часове след мача нощес към 1000 екзалтирани ентусиасти се събраха на стадиона в " Лаута ", с цел да купонясват с играчите втория по значителност трофей в родния футбол, който бе изкован с шанс при дузпите против ЦСКА-София на гриша Ганчев. Естествено, отново не се съблюдаваха никакви противоепидемични ограничения, а управляващите нехаеха за протичащото се. На спонтанното джумборе имаше и заря, а пристрастеностите се поуталожиха едвам към 4-5 часа сутринта.

Хубаво е да се чества, само че не и на такава цена, която може да коства човешки животи, ориси и колапс на стопанската система в Пловдив. Дано най-малко този път щабът за битка против ковид да се стегне, да си отвори очите и да отбрани почтените жители под тепетата.

На почитателите на " смърфовете " този апел може и да не им е по усета, само че по-важно от тяхното мнение е това огромен град като Пловдив да не пламне посредством дифузно разпространяване на COVID-19.

Спомнете си какво се случи в Белград след едно безогледно спортно събитие, празненства, обятия и целувки...
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР