Стефан МАРКОВ, Novinite.bg 13-ият пореден ден на масови протести срещу

...
Стефан МАРКОВ, Novinite.bg 13-ият пореден ден на масови протести срещу
Коментари Харесай

13-ти ден на протести! На гости на Еврото в "Осемте джуджета" и шествия из цялата страна

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

13-ият следващ ден на всеобщи митинги против властта с претенции за оставки на премиера Борисов и основния прокурор Гешев. Както и през вчерашния ден, през днешния ден протестиращите стартираха акциите си от рано сутринта пред Парламента, където депутатите сториха, тъй че кабинетът оцеля след избор на съмнение.

В следобедните часове започнаха да се събират от ден на ден хора, а епицентърът на пристрастеностите се измести пред Президентството. 

В оповестения публично час за вечерния митинг - 19:00, внезапно множеството се усили сензитивно, а хора се причисляват към митинга и към този час.



Млади хора взеха решение непринудено да блокират придвижването по бул. " Цар избавител " след 18:00 часа.

Солидна група протестиращи откликнаха и на апел да се иде пред станалия печално прочут като знак на корупцията и задкулисието ресторант " Осемте джуджета ". Припомняме, че заведението бе основна сцена във кино лентата " Осемте джуджета ", в който Антикорупционният фонд демонстрира по какъв начин мощният предприемач Илия Златанов бива мафиотски и силово лишен от собствеността на компанията си посредством някогашния следовател Петър Петров - Пепи Еврото и негови съучастници - юристи и органи на реда.

Ресторантът сега е обсаден, въпреки че е затворен. Протестиращи налепиха фасадата му с забавни лозунги.

По-рано пък имаше организация, целяща да посрещне и обсади Бойко Борисов при завръщането му от съвещанията в Брюксел. 

Иначе, шествия против властта и прокуратурата се организират и в този момент из цялата страна, а и в доста градове в Европа и по света.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР