Стефан Данаилов, най-популярният и обичан актьор в България – с

...
Стефан Данаилов, най-популярният и обичан актьор в България – с
Коментари Харесай

10-те златни филма на Стефан Данаилов в кино Одеон за юбилея на актьора

Стефан Данаилов, най-популярният и обичан артист в България – с над 150 функции в киното, театъра и малкия екран, чества своя 75-и рожден ден през декември. Юбилеят ще бъде маркиран с поредност събития, проведени в партньорство от Книгомания и Столична община, Народен спектакъл „ Иван Вазов “, Българска национална филмотека, кино „ Одеон “,  Арто+, ShortCut. Те стартират със специфична галерия, която ще се открие на 1 декември под заглавие „ Непознатите портрети на Стефан Данаилов “ Официално разкриване: 1 декември (петък) 2017г., 13,00 ч.

Изложбата ще е ситуирана навън, в градинката пред Народен спектакъл „ Иван Вазов “ със съдействието на Столична община и Българска национална филмотека. В нея ще бъдат показани 32 пана, които ще напомнят присъединяване на Стефан Данаилов в някои от най-емблематичните филми на българското кино като „ Следите остават “, „ Инспекторът и нощта “, „ Морето “, „ Понеделник заран “, „ Князът “, „ Черните ангели “, „ Топло “, „ Иван Кондарев “, „ Юлия Вревска ”, „ Търновската кралица “, „ Дами канят “, сериалите „ На всеки километър “, „ Фамилията “.

Снимките в изложбата са селекция на Георги Тошев. Някои от тях са от илюстративния материал към автобиографичната книга „ Романът на моя живот “, на която той е съавтор със Стефан Данаилов. Голяма част от фотосите са фрагменти от филмовите ленти и се разгласяват за първи път – предоставени са от персоналния списък на артиста и от Българска национална филмотека.

На 4 декември (понеделник) 2017г. от 18,30 ч., кино „ Одеон “ ще се състои предпремиера на документалния филм за Стефан Данаилов „ Монолог “ със сценаристи  Георги Тошев и Ема Константинова.

Филмът показва днешния ден на известния артист и напомня някои от най-известните му функции в киното. Във кино лентата са включени фрагменти и фотографии от персоналния списък на Стефан Данаилов и фонда на Български национален фронт (българска политическа. Сред тях още веднъж има скъпи документални фрагменти, които са снимани през 60-те и 70-те години по време на фотосите на „ На всеки километър “, „ Иван Кондарев “ и други филми, трансформирали се в класика.

Филмът е осъществен със съдействието Арто+, ShortCut и Български национален фронт (българска политическа. В края на представянето ще бъдат изложени от издателство Книгомания първите 100 екземпляра от автобиографичната книга „ Романът на моя живот “.

През целия месец декември в кино „ Одеон “ ще тече ретроспектива от филми, определени от самия Стефан Данаилов под надпис " 10-те златни кино лентата на Стефан Данаилов. Сред тях са първите му участия в „ Следите остават “ и „ Инспекторът и нощта “, ще бъдат излъчени и шлагери като „ Дами канят “ и цялостната версия на екранизацията на „ Иван Кондарев “.

Входът е свободен.

На 9 декември (събота) 2017 година от 19,30 ч. в Народен спектакъл „ Иван Вазов “ пък ще бъде публично показване на автобиографичната книга на Стефан Данаилов „ Романът на моя живот “ със съавтор Георги Тошев.

На събитието се чака да участват доста от екранните и театрални сътрудници на артиста, както и студенти от всичките му випуски в НАТФИЗ. Програмата е изненада и за самия професор Данаилов. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова.

В същия ден bTV ще излъчи премиерно документалния филм на Георги Тошев „ Различният “, отдаден на огромния артист, в поредицата „ НепознатиТЕ “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР