Стефан Данаилов диша самостоятелно, макар да е интубиран. Дишането му

...
Стефан Данаилов диша самостоятелно, макар да е интубиран. Дишането му
Коментари Харесай

Стефан Данаилов диша самостоятелно, съобщават близките му

Стефан Данаилов диша независимо, въпреки да е интубиран. Дишането му се подкрепя от уред, без да е изцяло изкуствено, за което е належащо да се направи дупка в трахеята му, така наречен трахеостома.
Близките му чакат през днешния ден да бъде екстубиран, т. е. да се извади тръбата от гърлото му, с която се подкрепя дишането посредством подаване на О2 с избрана централизация, и да се постави така наречен назален катетър – дребна тръбичка с две дупки пред носа, оповестиха околните на артиста пред  кореспондент на Actualno.com.
Ако се стабилизира дишането му, това значи доста съществено усъвършенстване на положението на Данаилов. Преди няколко дни той е докаран от Хисаря с доста огромен белодробен излив след рухване. Оттогава е в реанимацията на ВМА. В началото са правили опити за дихателна рехабилитация, само че в сряда положението му внезапно се е влошило и се е наложила интубация, пирпомня БГНЕС.
В сряда вечерта водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова написа в персоналния си профил във Фейсбук, че стотици хора се обаждат, обезпокоени от новината, че артистът е в кома. " От седмица съм в непрестанен контакт с лекарите от ВМА и знам, че те вършат всичко допустимо. Благодарим им. За страдание положението му е тежко. Моля се от все сърце да се оправи. Ламбо, хвани се, дребничък. В този сложен миг сме до теб и те обичаме ", споделя Нинова БГНЕС напомня, че легендата на българското кино и спектакъл бе признат в лечебното заведение на 9 октомври с затруднения след вирус. Впоследствие стана ясно, че е развил белодробна емболия и е трябвало да му бъде направена пункция.
След случай през август Ламбо бе признат по неотложност в болница в Бургас, където му беше направена интервенция на тазобедрената става. След спомагателни проучвания, направени през септември, на Данаилов бе назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР