Стефан Апостолов е кандидат за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС.

...
Стефан Апостолов е кандидат за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС.
Коментари Харесай

Стефан Апостолов: Инвитро е моя кауза, до момента съм помогнал финансово на над 100 двойки с репродуктивни проблеми

Стефан Апостолов е претендент за депутат от Коалиция ГЕРБ-СДС. От 2017 година насам той постоянно намира място в Народното събрание. Причината за това е, че е измежду най-разпознаваемите депутати освен в община Симитли, откъдето е, само че и в целия Пирински край. Защото непрестанно е измежду своите съграждани, постоянно е измежду жителите на района. Затова познава добре проблемите и на хората, и на общините, и на бизнеса. Стефан Апостолов всеки месец заделя средства от заплатата си, с цел да оказва помощ на двойки с репродуктивни проблеми. Нещо, което към този момент 6 години е негова персонална идея. Разговаряме с кандидат-депутата дни преди следващия избор, който е на 2 април.

Вие сте млад и сполучлив човек. Защо решихте да се занимавате с политика?
-В България всеки схваща от футбол и политика. Често съм спорил с мои другари по разнообразни въпроси. Дебатирали сме какво би трябвало да се направи, с цел да се усъвършенства животът на хората в страната. Винаги съм считал, че ние младите не трябва да стоим настрана и да чакаме някой различен да взема решение вместо нас. Младите хора би трябвало да са дейни, да са част от решенията на проблемите. Аз влязох в политиката тъкмо поради това - да покажа, че всичко е в нашите ръце и от самите нас зависи да променим нещата. Предложението към мен пристигна от ГЕРБ през 2017 година. Приех това предизвикателство, тъй като познавам доста добре проблемите на хората и в Симитли, и в целия Пирински край, както и проблемите на дребните общини. За мен политиката е средство да съм потребен на всички хора.
Вашата идея като депутат и човек от години е инвитрото. Ще продължите ли да помагате на двойки с репродуктивни проблеми?
-Разбира се, че ще продължа тази своя идея. Заявих още при влизането си в политиката, че ще подарявам част от заплатата си на депутат всеки месец на двойки с репродуктивни проблеми. Това заричане го съблюдавам и до момента. Така ще е и отсега нататък. Подкрепям хората, с цел да имат най-ценното на този свят - своя рожба. Помогнал съм финансово досега на над 100 двойки. И това няма по какъв начин да не ми носи задоволство, тъй като виждам щастието в очите на тези хора, когато се снабдят със свое дете.

Може да прозвучи нескромно, само че една от тези двойки даже кръсти своя наследник на мен - Стефан. Убеден съм, че върша нещо потребно и значимо, нещо скъпо и неповторимо – оказвам помощ да се сътвори нов живот. Защото всяко семейство желае да има дете. Докато съм депутат, ще подарявам част от всяко мое месечно заплащане за тази своя задача. И да не съм народен представител, това ще е моята идея вечно. Пак ще подарявам средства, само че няма да са в подобен мащаб, както е до момента.
Ако станете още веднъж народен представител, какво ще е първото нещо, което ще се опитате да измененията?
-Първата ми задача ще е да се промени Наредбата във фонд ЦАР - Център за асистирана репродукция. Целта ми е да се разшири обсегът на финансирането. В момента се финансират двойки с потвърдени репродуктивни проблеми. Но не се финансира донорството. Понякога обещано семейство се нуждае от донорска яйцеклетка. Това е много скъпо, коства към 12 000 лв.. Ще се боря този фонд да финансира 80% от тази донорска процедура. Изчислил съм, че ще са нужни към 10-12 милиона лв. годишно. Сега от това се възползват не повече от 1000 фамилии на година, защото доста от тях нямат тази финансова опция. Смятам, че страната е време да реши този проблем и да подкрепя финансово и донорството на яйцеклетки.
Кои са най-важните инфраструктурни планове в Пиринския край, с цел да се подсигурява развиването на района?
Безспорно най-важният инфраструктурен план за Пиринско е довършването на Автомагистрала „ Струма “. Факт е, че през последните две години съвсем нищо не се прави. Тук-там се довършват плановете, стартирани при ръководството на ГЕРБ. Нищо ново не се строи. Навсякъде е цялостен застой. Ако желаеме развиване на целия район, би трябвало да се дострои автомагистралата. Само по този начин ще спрат „ тапите “ от коли, които са изключително огромни в региона на община Симитли, където се събират автомобилните потоци от Гърция и Банско. Още по-важно е, че с издигната напълно автомагистрала ще понижат пътните произшествия, а това са избавени човешки животи. Много старания ни коства преди време, само че успяхме да убедим страната да пусне новия мост в град Симитли.
Липсата на пътна инфраструктура удря и по туризма, а нашият район главно разчита на този бранш. Няма по какъв начин да развиваме туризма, в случай че се кара постепенно по пътищата до курортите, в случай че се виси с часове в колони, в случай че пътуването носи риск за здравето и живота на пътуващите. Тук е мястото да посоча и развиването на Банско като основно за бъдещето на нашия район. Там е построена страхотна база, само че ски курортът не трябва да стопира да се развива, с цел да не изостане от другите европейски курорти. Затова е време да се откри салдото сред опазването на природата и подобряването на изискванията за ски почивка и в самото обитаемо място, и в ски центъра в Пирин планина. Другият отрасъл, който е доста застъпен в Пиринско, е земеделието. Виждате какво се случва в последните месеци с инфлацията, със скъпите цени, краставиците по магазините стигнаха цена от 7 лв. за кг. Преди време стана ясно, че град Симитли е определен като локация за създаване на съвременно пазарище за плодове и зеленчуци в Югозападна България. Борсата ще бъде основана върху 150 дка земеделска земя. Проектът е на Министерство на земеделието. На това пазарище производители и лицензирани търговци на едро ще могат да подписват покупко-продажби и реализират доставки. Това ще обезпечи пазар за производителите, а сигурно ще повлияе и на цените, защото няма да минава стоката през няколко прекупвачи.
Коалиция ГЕРБ-СДС ли е най-хубавата опция за ръководство на страната?
-Вече две години живеем в страната на опитите. Всички ръководещи оправдават личната си беззащитност с ГЕРБ. Не виждам нещо позитивно да се случило за хората през тези 24 месеца. Напротив - висока инфлация, два пъти по-висока от тази в Европа, ниски приходи, нарастването на пенсиите се „ изяде “ от повишаването на цените на стоките и услугите. Дори в този момент един пенсионер, който взима по-висока пенсия, не може да си купи това, което си купуваше преди с по-ниската пенсия. Спряха се инфраструктурните планове, един метър автомагистрала не е изработен. Ако желаеме потъването на страната ни да спре, би трябвало да бъде определено постоянно държавно управление и да има работещ парламент.
Категорично мога да кажа, че ГЕРБ има доста положителни специалисти, банка кадра, които са посочили, че могат да изведат страната и от най-тежките рецесии - по този начин бе със международната икономическа рецесия през 2009 година, с рецесията след банкрута на КТБ, с коронавирус рецесията. Не бива да забравяме, че не толкоз надалеч от нашите граници се води война. Смятам, че не е моментът партиите да слагат червени разграничителни линии между тях и да се пробват да всяват разделяне и измежду хората. Време е да бъдем смирени и дружно да излезем от рецесията. Да се обединим и да заработим за оправянето с всички тези проблеми на жителите – инфлация, приходи, неустановеност, непредвидимост.
Искам да кажа, че всеки глас на идните парламентарни избори за ГЕРБ ще е глас за отговорно и можещо държавно управление. Много значимо е да се гласоподава, това е изконно право на всеки гласоподавател. Правилният избор за мен е №2 за Коалиция „ ГЕРБ-СДС “. Искате ли да имате човек в Народното събрание, който е един от вас и в никакъв случай няма да ви подведе с доверието, което му гласувате, който постоянно ще се бори за решаването на проблемите на хората и на дребните общини, то можете да ме подкрепите с моята преференция №122.
Заедно можем доста! Обединени от идея можем всичко!

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР