Стеф Къри се превърна в реализатор номер 1 в историята

...
Стеф Къри се превърна в реализатор номер 1 в историята
Коментари Харесай

Стеф Къри вече е реализатор №1 в историята на Голдън Стейт, Вашингтон отново би Юта

Стеф Къри се трансформира в изпълнител номер 1 в историята на Голдън Стейт Уориърс, откакто записа девета среща с 50 и повече точки в кариерата си. Той осъществя 53 за триумфа на Уориърс със 116:107 над Денвър. Уориърс имат 26 победи и 28 провали, а Денвър е 2-и в Северозападната дивизия с 34/20.

With this basket, Steph stands alone as the all-time leading scorer, passing Wilt Chamberlain!
— NBA (@NBA)
Нъгетс pегистрираха втора поредна загуба, а 50.6 секунди преди края на срещата гардът им Джамал Мъри се контузи, падайки на лявото си коляно. Ироничното е, че Мъри пропусна предходните четири срещи поради контузия на другото коляно и беше подпомаган при напускането на полето, откакто вкара 17 точки в мача. Час и половина след срещата старши треньорът Майкъл Малоун написа в обществените мрежи, че Джамал Мъри отива на ядрено-магнитен резонанс, с цел да се откри казуса.

Къри стартира мача с общ актив от 17 765 точки в интервала си за Уориърс, като се нуждаеше от 18, най-малко с цел да изравни клубния връх на легендата Уилт Чембърлейн. И той ги вкара единствено в първата четвърт от мача, а нощта му беше украсена и от 10 тройки. Никола Йокич вкара 27 точки, взе 12 битки и подаде 8 асистенции. Майкъл Портър-джуниър завърши с 24 точки.

Steph: three 50-point games this season.

He's the only player with more than one.
— NBA (@NBA)
Брадли Бийл вкара 34 точки за Вашингтон, а Ръсел Уестбрук записа пети следващ трипъл-дабъл за триумфа на Вашингтон със 125:121 над водача в цялата Лига Юта като посетител. Срещата се оказа и завършек на клубния връх на Юта Джаз от 24 следващи домашен срещи без загуба.

Уестбрук означи 25 точки, прибави 14 асистенции и взе 14 рибаунда. Това е и втора победа на столичани над водачите от Солт Лейк Сити в границите на месец, откакто предходната беше на 18-и март. А за Джаз 42 точки вкара донован Мичел, 33 добави Боян Богданович, които се оказаха незадоволителни.

Russell Westbrook's 9th triple-double in 10 games leads the to victory!: 25 PTS, 14 REB, 14 AST
— NBA (@NBA)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР