Стеф Къри блесна с 29 точки, девет асистенции и шест

...
Стеф Къри блесна с 29 точки, девет асистенции и шест
Коментари Харесай

Голдън Стейт удари Кливланд в мач номер 1

Стеф Къри блесна с 29 точки, девет асистенции и шест битки за триумфа, с който Голдън Стейт поведе във финалната серия на НБА. „ Воините “ започнаха отбраната на купата си с победа след продължение. Кливланд пропусна да победи в постоянното време след пропуск на Джордж Хил от линията за фаул.

Звездата на Кавалиърс Леброн Джеймс приключи с впечатляващите 51 точки, само че това не беше задоволително за отбора му. Той стана едвам шестият състезател в историята, вкарал 50 и повече точки в мач от финалите на НБА, само че първият с такова достижение при загуба (Джери Уест има два пъти по 45 точки Лос Анджелис Лейкърс против Бостън Селтикс - през 1865 и 1966 г.).

Напрежението в срещата доближи най-горещата си точка в края на продължението. Тогава Тристан Томпсън от гостите удари с лакът в лицето на Шоун Ливингстън. Канадецът беше отхвърлен от терена от съдията Тони Брадърс. Тогава Томпсън потърси пояснение от реферите, само че на пътя му се оказа Дреймънд Грийн, който беше ударен по главата с топката от ядосания баскетболист на Кливланд.

Голдън Стейт е хазаин и на втория мач от финалната серия. Срещата ще се организира в Оукланд на 4 юни (понеделник) от 3:00 часа рано сутринта българско време. Играе се до четири победи в седем дуела.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР