Steam е истински господар на PC гейминга и наскоро изнесен

...
Steam е истински господар на PC гейминга и наскоро изнесен
Коментари Харесай

Steam е имал по 90 милиона потребители месечно през миналата година

Steam е същински стопанин на PC гейминга и неотдавна изнесен отчет на Valve за представянето на платформата за 2018 го потвърждава.

Макар и огромни игри, като CoD, Fortnite, Overwatch и League of Legends да не участват тук, то Steam продължава да води, и това надали ще се промени скоро, без значение от напъните на Epic или това, че Bethesda не качи новия Fallout в магазина на Valve.

От изнесените неотдавна данни излиза наяве, че през предходната година, Steam е имал приблизително по 90 милиона консуматори месечно. Не става дума за пикови стойности или общия брой, ползващи Steam, а осреднено число на дейните месечни консуматори. Както означават от GamingBolt, 90 000 000 е граница, която рядко минават конкурентни платформи за гейминг, като конзолите – в действителност едвам четири домашни конзоли са достигнали до момента тази граница.

Що се отнася до хората, вписващи се всеки ден в сметките си, то те са били 47 милиона, а новите поръчки на месец се равняват на 1.6 милиона. През цялата предходна година, Valve продължава да усъвършенства функционалностите на клиента на Steam и услугите, които компанията доставя на своите консуматори, като възстановяване на поддръжката на външни контролери, вместо мишка и клавиатура и мишка чрез Steam Input, както и усъвършенстване на Steam Play, допускащ еднократната поръчка на игра и стартирането ѝ на разнообразни платформи.

Повече за постигнатото от Valve през предходната година, може да прочетете тук.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР