ставките на екипа на Клиниката по нефрология и трансплантация не

...
ставките на екипа на Клиниката по нефрология и трансплантация не
Коментари Харесай

Проф. Богов: Не съм разписал оставките на екипа на Клиниката по трансплантация

ставките на екипа на Клиниката по нефрология и трансплантация не са написани от мен като изпълнителен шеф, не са признати такива, тъй като ще се възползваме от законовия 7-дневен период, с цел да отговорим на това.

Това съобщи шефът на Александровска болница проф. Борис Богов по време на конференция през днешния ден. Поводът е въпросът с отказаното пребазиране на клиниката за разкриване на място за Коронавирус поделение.

"Вчера сутринта шеф клиниката проф. Емил Паскалев, дружно с целия му екип, включвайки санитари и медицински сестри подадоха групова оставка за нещо, което аз не мога да го разясня като доктор. Мога да кажа, че това е извънредно безконтролно държание, безконтролно отношение и искания на човек, който постоянно е твърдял, че се грижи за своите пациенти ", съобщи проф. Богов.

"Сигурно повече от 15 са подалите оставки медици от Александровска ", добави той.

Той дефинира дейностите на проф. Паскалев като "абдикация от пациентите си, неспособност да прескочи личното си его ".

"Точно тук, в Александровска болница, е имало бомбардировка, имало е две ужасни рецесии – и тогава болничното заведение е оцелявала. И внезапно някой си разрешава да напусне Александровска болница, да напусне своите пациенти ", продължи проф. Паскалев.

Той увери, че пациентите, които са трансплантирани, ще бъдат обслужвани по същия метод, в случай че не и по-добре обслужвани.

"Те няма да бъдат изоставени в нито един миг – дали ще бъда аз тук, или някой различен, няма никакво значение ", акцентира той.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР