Ставката на Данък добавена стойност да бъде 9% за някои

...
Ставката на Данък добавена стойност да бъде 9% за някои
Коментари Харесай

ИТН предлага намаляване на ДДС за брашното, олиото, плодовете и зеленчуците 


Ставката на Данък добавена стойност да бъде 9% за някои артикули и услуги, а за брашното тя да е нулева. Това оферират депутати от „Има подобен народ “, които са внесли промени в закона за държавния бюджет сред право и второ четене.

По-ниската ставка от 9% да важи за плодове и зеленчуци, слънчогледово олио, както и за настаняване, в хотели и сходни заведения, в това число даването тук-там за площадки за къмпинг или каравани.

Предложението за въвеждане на нулева ставка Данък добавена стойност за брашното е обвързвано с нуждата от намаляване на въздействието на високите цени на хляба върху семействата и по-специално върху най-уязвимите от тях, написа в претекстовете на законопроекта.

Друго предложение на депутатите Любомир Каримански от Има Такъв Народ и Георги Ганев от Демократична България планува да се отсрочи повдигането на акциза върху тютюневите произведения. В предлагането на Министерство на финансите по-високите данъци би трябвало да влязат от 1 юли, само че съгласно депутатите от Има Такъв Народ компаниите няма да имат време да се приготвят с новите бандероли. Затова те оферират новите акцизни ставки да влязат в действие от 1 септември тази година, оповестява varna24.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР