Ставка от девет на сто за доставка на храна за

...
Ставка от девет на сто за доставка на храна за
Коментари Харесай

9% ДДС за доставка на храна за вкъщи, прие парламентът

Ставка от девет на 100 за доставка на храна за у дома, приготвена в заведения, гласоподава Народното събрание. Депутатите разискват на второ четене промени в Закона за налога върху добавената стойност/ДДС/.

Мнозинството не одобри предлагането на левицата за девет % ставка и за медикаментите, включени в позитивния лист по Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, заплащани със средства НЗОК, медицински произведения и диетични храни за медицински цели.

Няма по-логично нещо по време на рецесия, изключително като тази, да се понижи ставката на медикаментите, разяснява Георги Гьоков/БСП/. Те могат да бъдат облагани с такава ставка както кебапчетата, да вземем за пример, уточни той.

Няма подозрение, че понижението ще има резултат, обвързван със опазването на здравето, добави сътрудника му Румен Гечев. Това е огромна необятно прилагана европейска процедура, акцентира той. Цинично е да намалите Данък добавена стойност за виното и бирата, а да оставите 20 на 100 за медикаментите, посочи депутатът.

Народно събрание разпореди данъчно задължено лице, което ръководи електронен интерфейс и е записано по закона, да води електронен указател за доставките, за които се смята за снабдител, и за доставките на далекосъобщителни услуги, услуги за радио- и телевизионно лъчение или услуги, осъществявани по електронен път, в които взе участие.

Освободена доставка е осъществяването на застрахователни и презастрахователни услуги, в това число на обвързваните с тях услуги, осъществявани от застрахователни брокери и сътрудници, одобри Народното събрание.

Специалният режим за обявление и отсрочено заплащане на Данък добавена стойност при импорт може да се ползва от данъчно задължено лице, което към датата на вноса показа пред митническите органи артикули под формата на колета със лична стойност, ненадвишаваща левовата равноценност на 150 евро, както и неакцизни артикули.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР