Ставащото в МБАЛ „Св. Мина“ е притеснително, защото през последната

...
Ставащото в МБАЛ „Св. Мина“ е притеснително, защото през последната
Коментари Харесай

Община Пловдив няма да допусне МБАЛ „Св. Мина“ отново да бъд...

Ставащото в МБАЛ „ Св. Мина “ е притеснително, тъй като през последната една година общинското лечебно заведение благодарение на Община Пловдив преодоля доста компликации, пое огромна отговорност като разкри и дооборудва коронавирус поделение, излезе на облага и предоговори по-високи предели с НЗОК. Освен това беше направен проект за поправки и рационализация въз основата. Това няма по какъв начин да стане, в случай че няма амбициозно управление и добър екип от лекари, сестри и санитари.

След приемането на сигнала с подписка на част от чиновниците на болничното заведение, незабавно назначих инспекция под управлението на шеф дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов. В момента в лечебното заведение се организира анкетна комисия, която има за цел да ревизира сигнала за финансови нередности и да откри дали има престъпления. Водят се диалози с всеки един чиновник за определяне на проблемите. Предстои ни да обсъдим тези въпроси и с управленията на синдикатите.

Очаквам идната седмица разбор, който да предложи и съответни дейности, с цел да бъде възобновена екипната работа и да не се нарушава естественото действие на болничното заведение.

Община Пловдив ще предприеме нужните дейности, с цел да сътвори естествена конюнктура за работа и няма да допусне болничното заведение още веднъж да се върне в предходното положение на губещо лечебно заведение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР