Ставаме свидетели на пореден абсурд при започналите да валят фактури

...
Ставаме свидетели на пореден абсурд при започналите да валят фактури
Коментари Харесай

Заведенията: Подигравка! 118,84 лв. компенсации при 14 000 лв. сметка за ток

Ставаме очевидци на следващ парадокс при почналите да валят фактури за ток за месец февруари 2022 година Собственик на заведение получи сметка за ток на стойност 13 829 лева, в която отразените във фактурата  компенсации, необятно рекламирани от страната, са в размер на 118.84 лева И това в случай, че в съпоставяне на същия интервал на минали години същият обект е плащал 5 до 6000 лева.  Това се споделя в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, откъдето разпространиха клише на въпросната сметка.

Провизиите в нея демонстрират:

Обща сума:            13 829 лева

Компенсация:         118.84 лева

Сума за заплащане:  13 710 лева

" Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България показват откровеното си отвращение от рекета, който част от енергоразпределителните сдружения с общителното подпомагане на държавното управление упражняват върху изнемогващия български бизнес! Недопустимо е да ни мачкате по този метод, уважаеми госпожи и господа ръководещи ", се показва в документа. 

" В същото време с учудване следим изявите на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, който първо на парламентарен надзор разгласи, че " Туристическият бранш е извънредно добре финансиран по многообразие от разнообразни програми… “, а по-късно добави, че " мярката 60/40 ще завърши на 30 юни. “ 

Дебело подчертаваме, че действително работещи стратегии за подкрепяне на туристическия отрасъл действително няма от най-малко година, а прекъсването на мярката 60/40 в действителност не е сериозен проблем, тъй като след редизайна й, тя стана неизползваема за същинския бизнес и от нея можеха да се възползват единствено държавни предприятия на прага на банкрута ", пишат от БАЗ и СЗБ. 

" От вицепремиера Василев научихме също, че българския бизнес към този момент не се нуждае от поддръжка, тъй като цените на газа у нас били най-ниските в Европа. На този декор изтръсканата държавна хазна се цялостни посредством рекет от Националната организация за приходите, която прави всичко допустимо да прибере назад получената към този момент от бизнеса поддръжка ", възмущават се от сектора.

Основата на актуалното държавно управление пристигна с анонс, че това са хора, развили собствен бизнес и насочени към проблемите на сътрудниците си бизнесмени. Нищо сходно! Удариха ни крепко и ни споделиха в очите да се спасяваме поединично под засилващите се удари на страната!

Благодарим ви! Но е забавно, който и да е на власт следващата година, от кое място ще събира налози и ще цялостни хазната…

Безпрецедентна надменност и безмилостно изтребване на българския бизнес - това е Промяната, декларират от организациите на заведенията у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР