Ставаме свидетели на известно разглобяване на една от най-устойчивите регионални

...
Ставаме свидетели на известно разглобяване на една от най-устойчивите регионални
Коментари Харесай

Проф. Здравко Попов: Европа е изправена пред предизвикателството на войната

" Ставаме очевидци на известно демонтиране на една от най-устойчивите районни групи в Европа - Вишеградската четворка, поради войната на Владимир Путин в Украйна. От 1991 година насам Полша, Унгария, Чехия и Словакия посочваха, че е допустима консолидация на национални ползи и да се открие районен интерес, с помощта на който се улесняват националните сюжети на всяка една от тези страни ",това съобщи пред БНР проф. Здравко Попов, президент на Института за обществена политика и някогашен дипломат на България в Прага.

Той уточни, че след продобиване на изборите в Унгария Виктор Орбан е показал, че националният интерес е над съюзния европейски и над Вишеградския районен интерес.

" Тези геополитически различия са доста основни и мъчно ще се възвърне предходното съдействие ", предвижда специалистът.

Проф. Попов акцентира, че евроскептиците губят на европейско равнище след подема по времето на Доналд Тръмп отпред на Съединени американски щати.

" Европа сподели друго лице. Но има спад на консервативните партии. Има огромно разбутване и друго съответствие демократизъм - консерватизъм, народен нарцисизъм - общоевропейски вид политики. Европа е изправена пред предизвикването на войната и то е основният фактор за това по какъв начин Европа ще се нарежда за идващите няколко години ", съобщи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР