Ставаме свидетели на див популизъм, че едва ли не от

...
Ставаме свидетели на див популизъм, че едва ли не от
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ влязоха в спор за партийните субсидии и Еврозоната

Ставаме очевидци на див популизъм, че надали не от сегашната дотация се облагодетелстват днешните партии. Затова внасяме това предложение партийната дотация да стане 1 лев, с цел да се постави завършек на този популизъм и да се спре настройването на обществото против политическите партии и в частност ГЕРБ от нашите съперници. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия националният представител от ГЕРБ и член на бюджетната комисия в Народно събрание Александър Иванов.

Относно обвиняването на опозицията, че подхванатата стъпка е спешен ПР Иванов отвърна, че спешен ПР е обстановката в Българска социалистическа партия, защото изгубиха изборите, а техният ръководител Корнелия Нинова подаде оставка.

От своя страна съперникът му в студиото - депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев, още веднъж разгласи, че става дума за спешен ПР, който не е обвързван със дотациите, а с отчета на Европейска комисия, който той дефинира като ''опустошителен''.

,,В този отчет ясно написа, че българското държавно управление не се оправя с корупцията, както и с казуса с изпирането на пари. С други думи, споделя ни се, че ще забележим Еврозоната през крив макарон. Освен това мониторинга над България не пада, а се засилва'', уточни Румен Гечев.

,,Въпросният отчет е годишен и се изпраща до всяка държава-членка на Европейски Съюз. В него има само рекомендации, в които се споделя да продължат напъните в битката с корупцията и вложенията в образованието. Така че дано да се уповаваме на обстоятелствата и да се придържаме към естеството на отчета, а не от Българска социалистическа партия да четат отчетите като дявола евангелието'', съобщи депутатът от ГЕРБ.

,,Докладът сложи оценка "слаб " 2 на това българско правителство'', разгласи Румен Гечев и добави, че страните от Еврозоната са трансформирали особено за нас механизма за кандидатстване, с цел да не бъдем позволени в така наречен ''чакалня''.

,,По-важното е, че отговаряме на всички критерии за влизане във Валутния механизъм'', регистрира Иванов и добави, че документи за влизане в чакалнята са подадени.

Накрая депутатът от ръководещите попита Румен Гечев по какъв начин от Българска социалистическа партия ще поддържат малкия екран, вестника и платените си социолози, когато дотацията на партиите стане 1 лев.

,,Затова не одобрявате предлагането за понижаване на субсидията'', приключи Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР