Става въпрос за същата болница, каза Галя Горчева, майка на

...
Става въпрос за същата болница, каза Галя Горчева, майка на
Коментари Харесай

Почернените Родители Съобщиха: Бебе Издъхна В Същата Плевенска Болница, Където Почина Родилката Маргарита

Става въпрос за същата болница, сподели Галя Горчева, майка на умрялото момиченце. " На 3 юни се роди нашето дете със синдрома на Даун. По време на бременността не бяха направени всички проучвания. Първо ни бе предложено доста скъпо проучване, което не може да си позволим - 1300 евро. А останалите проучвания, по думите на гинеколога ни, били игра на тото. нямало да бъдат точни ", сподели Галя Горчева.

По думите на родителите, персоналният им гинеколог е предложил скъпото проучване, което се праща в чужбина. То давало на 99% акуратност, дали има генетични увреждания детето. 5 дни преди раждането постъпих в болница. 3-4 дни лекарят се чудеше да дали да извади детето, тъй като имаше проблем с тоновете му. Роди се детето, съмняваха се за някакво генетично заболяване, само че споделиха, че не е нищо ужасно. На идващия ден отидох да видя щерка си. Появи се доктор Андрей Христов и ми сподели в прав текст, че детето на 99% има синдром на Даун. Стреснах се, шокирах се и се обадих на бащата на детето, който по това време беше в чужбина. Започнахме да четем за тази болест и видяхме, че огромен % от тях имат проблем със сърцето. Лекарите ни увериха, че няма никакъв проблем. На третия ден извадиха щерка ни от кувьоза, с цел да я реалокират в дом Майка и дете. Виждахме я, че диша по-тежко, попитахме за какво, споделиха ни, че е обикновено за недоносените деца. След това персоналният ни доктор сподели, че не е обикновено да диша по този начин детето, че чува звук и предложи ни обзор при кардиолог. За страдание, в сряда вечерта, на 21 юни тя умря, описа майката на умрялото бебе.

През цялото време лекарите не ни дадоха никакво еднопосочно мнение. Казаха ни, че няма какво да се тормозим за сърчицето на детето, сподели Владимир Врачански, татко на умрялото момиченце.

45 дни след гибелта на детето ни формалните резултати от аутопсията към момента не са подготвени, акцентира той. Първите данни от аутопсията сочат, че детето ни е имало огромен недостатък на сърцето. Имаме искания освен към болничното заведение, а към цялата система – нещата куцат доста съществено. Не може толкоз лекари да следят детето всеки ден и да не видят този недостатък, да не се създадат редица други проучвания, добави майката на умрялото бебе. Съпругът на родилката, която умря в Плевен: Опитват се да покрият всичко, тъй като, в случай че тук почине човек, абсурдът е огромен, Владислав с неприятни вести за бебето в кома.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР