Става въпрос за престъпление, свързано с провеждане на обществени поръчки,

...
Става въпрос за престъпление, свързано с провеждане на обществени поръчки,
Коментари Харесай

След спецакцията в Стамболийски: Повдигнаха обвинения срещу кмета и заместничката му

Става въпрос за закононарушение, обвързвано с осъществяване на публични поръчки, предоставени от името на общината, почти на стойност към 2,4 млн. лева, за създаване на разнообразни публични здания на територията на общината.

Кметът е притеглен в качеството на обвинен като подстрекател и помощник, а неговият заместител - в качеството на обвинен като причинител. Спрямо двамата е взета мярка за неотклонение " гаранция " в размер на по 3000 лв. за всеки един от тях.

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев удостовери за Българска телеграфна агенция, че той е упрекнатото лице и дефинира обвиняванията като безусловно безпочвени. Това е политическа офанзива, изчегъртване на кметове на ГЕРБ, съобщи Мараджиев, който е и регионален координатор на партията. По думите му въпросните публични поръчки за лятно кино за 300 хиляди лв., реорганизация на площада в Стамболийски за 1 млн. лв. и ремонт на читалището в града за 1 млн. лв., са финансирани от последното държавно управление на Бойко Борисов.

Мараджиев бе арестуван в края на ноември м.г. при профилирана интервенция от чиновници на " Икономическа полиция " под надзора на прокуратурата. След това стана ясно, че акцията е по сигнали на депутата от " Възраждане " Стоян Таслаков. 

Гордея се с това, което съм направил, и няма защо да се тормозя, разяснява кметът. Той уточни, че всички публични поръчки, пуснати от община Стамболийски, са минали утвърждение по Закона за публичните поръчки. Откакто Мария Габриел изиска оставката на Гешев, стартира канонада от претенции за рухване на депутатски имунитети и обвинявания, а кметовете нямаме имунитет и е елементарно да ни упрекват, сподели Мараджиев. той акцентира, че през януари 2018 година Теодора Денева, упрекнатият заместник-кмет, не е заемала поста.

Не единствено, че ще се кандидатирам, а и в петък организирах изследване, което сочи 82 % поддръжка от гласоподавателите и продобиване още на първи тур. Така Мараджиев отговори на въпрос има намерение ли да се кандидатира още веднъж за кмет. Той посочи, че въпреки всичко това ще се реши от партията. Мараджиев напомни, че през 2019 година завоюва вота с 64 на 100 от гласовете на жителите на община Стамболийски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР