Става въпрос за опити на нагли хакери да заразят с

...
Става въпрос за опити на нагли хакери да заразят с
Коментари Харесай

Аларма! Много Българи Ще Получат Този Мейл От Нап Със Законови Промени И Глоби! Ще Ти Се Стъжни Живота, Ако

Става въпрос за опити на нагли хакери да заразят с вируси наивни консуматори посредством изпращане на известия по е-поща - и то в миг, в който данъчни инспектори вършат усилени инспекции за декларирани касови наличия, написа Блиц.

Както и в предходни случаи, в текста на известието се показва, че би трябвало да бъде отворен прикачен zip файл, с цел да се запознае получателят със законови промени, касаещи данъчни заявления. В бодито на текста е написано, че в случай че не се запознаете с атачмънта, рискувате санкция от 500 до 3000 лв. при първо нарушаване и от 1000 до 6000 лв. при наново нарушаване.

Точният текст гласи: Все повече са компаниите с изчезнали пари в касите, които по счетоводство са налични Случаите на изчезнали пари в касите на компании, които съгласно счетоводните данни би трябвало да са налични, стават от ден на ден в хода на...

" Напомняме, че при положение на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в период, не уточни или погрешно уточни данни или условия, водещи до установяване на дължимия налог в по-малък размер или до безпричинно понижаване, преотстъпване или освобождение от налог, се санкционира с имуществена глоба в размер от 500 до 3000 лева

При наново нарушаване имуществената глоба е в размер от 1000 до 6000 ". По-внимателен взор по отношение на подателите на известията обаче разкрива измамата. Подателите са " японци " - да вземем за пример [email protected]; [email protected] и [email protected]. Многократно от Национална агенция за приходите предизвестяват, че такива обявления не се пускат по електронната поща от организацията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР