Става въпрос за мост в Харманли, построен през 1585 г.Снимка

...
Става въпрос за мост в Харманли, построен през 1585 г.Снимка
Коментари Харесай

Турска медия: 500-годишен отомански мост в България ще бъде възстановен

Става въпрос за мост в Харманли, издигнат през 1585 година

Снимка Община Харманли

Древният римски пътен кулоар сред България и Турция, прочут още като Диагоналният път, свързващ Изток и Запад от епохи, ще бъде съживен в границите на реставрационен план, предава турската медиа Hürriyet Daily News, представена от.

Публичната среща за плана, който ще бъде осъществен в съдействие сред Одринската асоциация за туризъм и община Харманли България, се организира в Одрин. По време на срещата, на която участваха координаторите на взаимния план, кметът на Харманли Мария Киркова акцентира смисъла на моста, близо до границата сред двете страни, за туризма посред им.
Мостът в Харманли, който сега е затворен за визити и разходки, е една от главните туристически зони и съставлява натурален насип, свързващ туристическите зони в Харманли “, декларира Киркова, представена от турското издание.
 
Мостът е издигнат през 1585 година Чрез реставрацията му се отваря и директна връзка сред главните туристически обекти в Харманли посредством пешеходна пътека, свързваща културно-исторически здания (музей) и естествени туристически обекти (Градски парк). С тези резултати от плана ще се поддържат локалните управляващи, организациите, свързани с туризма и неправителствените организации, туроператорите и дребните и междинни предприятия в туристическата промишленост, с цел да дават туристически артикул с по-високо качество, счита общината.

По нейна информация от месец февруари в бюджета ѝ за 2020 година са заделени за реставрацията на моста близо 760 хиляди лева

           
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР