Става въпрос не точно за поглъщане, а за чуждо тяло,

...
Става въпрос не точно за поглъщане, а за чуждо тяло,
Коментари Харесай

Лекар: Вероятно е могло да се помогне на детето от „Ботунец”

Става въпрос не тъкмо за усвояване, а за непознато тяло, което е попаднало в дихателните пътища. Това е положение на екстремална неотложност, която провокира респираторна драма и е доста тежко положение. В тези случаи очевидците на случая са първите хора, които биха могли да оказват помощ на потърпевшия. Това изясни анестезиологът и реаниматор доктор Благомир Здравков от „ Пирогов” във връзка нелепата гибел на 11-годишно детенце, което се задави с пионка от игра и умря в незабавния медицински център на Ботунец.
Жители на Ботунец излязоха на митинг поради гибелта на 11-годишния Йордан Момчето не дочака колата за спешна помощ, която да му помогне
В Канада, Норвегия и Съединени американски щати до 9-годишна възраст всеки случай, директно обвързван с детето е директна отговорност на родителите и по тази причина там има наказания, изясни лекарят от „ Пирогов”.

Ако родителите са знаели какво да създадат, биха могли и да оказват помощ на детето. Механизмът на този вид патология е подобен, че в случай че непознатото тяло заседне, даже и най-опитните екипи да са били до детето, отново да не са го избавили. Вероятно в началото обструкцията е била частична, а по-късно се е трансформирала в цялостна, уточни още доктор Благомир Здравков.

По думите му друга неточност е, че родителите са отказали първата извикана кола за спешна помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР