Става опасно за тези места в България в следващите три

...
Става опасно за тези места в България в следващите три
Коментари Харесай

Става опасно за тези места в България в следващите три дни!

Става рисково за тези места в България в идващите три дни! Meteo Balkans издаде предизвестия за жълт и оранжев код заради предстоящите високи температури за 10-11.07.2024 година Ако през днешния ден ви е горещо, то през идващите 72-96 часа, ще стане още по-горещо. Очакваме температури от над 39-41 градуса по Целзий. Причината е мощен транспорт на гореща въздушна маса и пренасящ се тропически въздух към Южна Европа.

Температурите през седмицата ще се задържат над климатичната норма за юли, оповестяват синоптиците от Meteo Balkans.

Очакваните оптимални температури ще са сред 37° и 40°С, а в някои региони на Тракия и Дунавската низина – до 39-41°С.

Картата на Метео Балканс е основана на районния цифров модел SPM и демонстрира регионите, където температурите ще са най-високи. Районите с бял цвят ще са по-безопасни и градусите там ще са към 30°С.

Става рисково за тези места в България в идващите три дни! 08.07.24 21:08 6 храни, които състаряват бързо 08.07.24 20:35 Карлос Контрера с ужасна вест: Задава се следващият величествен скандал от спасителите на София 08.07.24 20:02 Силният, смисленият политик в Европа през днешния ден се назовава Виктор Орбан. Не е като нашите лигльовци… 08.07.24 19:42 Проста техника за разхлаждане в жегите, употребяват я бойците в американската войска 08.07.24 19:22

Жълт код
Издаден е код за високи температури. Очакваните оптимални температури ще са сред 37°-39°С.

Оранжев код
Код за горещо време. Очакваните температури ще са над 39°С, като на обособени места ще доближат до 40-42°С.

Снимка: Метео Балканс

През идната седмица ще се увеличи и показателя от пожароопасност.
Имайте поради, че в огромните градове през летните дни най-добре се усеща градският топлинен остров и температурата в централната част на града ще бъде по-висока.

Става рисково за тези места в България в идващите три дни!

Синоптиците поучават да избягвате дългия предстой на слънце, тъй като топлинните талази са рискови метеорологични феномени, които могат да доведат до проблеми със здравето.

Към 10-11 юли през страната от изток на запад ще премине атмосферно разстройване, което ще ни докара и малко дъжд и малко по-ниски температури над местата с превалявания. В сряда ще бъде горещо, а след обяд на изолирани места и с гръмотевична активност, най-вече над Централна и Източна България, а по здрач и над Северозападна България. Ще има условия и за градушки!

Снимка: Метео Балканс

Очакваното „ захлаждане “ няма да е значително, само че идните условия, ще са удобни, въпреки и на изолирани места да паднат обилни превалявания. Този път преваляванията ще са повече над Централна България и частично ще обгръщат Северозападна и Североизточна България.

И през идващите 7 дни, в страната ще се радваме на тропическо време –

ще е по-често слънчево и горещо, а в следобедните часове атмосферата ще е нестабилна с превалявания и гръмотевици.

За страдание по-сухо ще се задържи в Източна и Централна България, макар предстоящите превалявания.

 

Източник – Meteo Balkans 

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР