Става натрупване по казуса с починалите пациенти, не бих казал,

...
Става натрупване по казуса с починалите пациенти, не бих казал,
Коментари Харесай

Проф. Николай Петров: Не бива да се сатанизира съсловието на лекарите

Става струпване по проблема с умрелите пациенти, не бих споделил, че системата на опазването на здравето няма недостатъци, само че аз като министър ще се опитам да я направя по-ефективна, сподели министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров в предаването " Панорама ".


Не бива да изпадаме в крайности и да " сатанизираме " едно съсловие, въпреки всичко лекари и медицинските сестри работят в много сложна среда, незабавните медици работят в извънредно рискови условия, добави още той.

Трябва да подобрим материалната база на медиците в незабавната помощ, има и план за възстановяване на тяхната подготовка, сподели здравният министър.

 Лекари от Лекари от "Пирогов " излязоха на митинг поради уволнените медици (ОБЗОР)
Лекари от "Пирогов " излязоха на митинг поради прибързаните, съгласно тях, уволнения на техни сътрудници. Лекарка и две сестри бяха дисциплинарно уволнени,...

Петров открои, че има затихване на наклонността приключилите медици да напущат страната.
Проф. Николай Петров, министър на опазването на здравето : Има затихване на процеса по мигриране на медици, 640 медици се дипломират на година, напускащите за 2015-а са 365, а за 2016 година - 258, за една година са със 100 по-малко. А някои даже отиват единствено за краткосрочни курсове в чужбина, доста от студентите се записват за специализация в България, половината от тях, преди години беше напълно по-малък процентът.
Медиците и образованието у нас са на доста високо равнище, означи Петров.
Проф. Николай Петров, министър на опазването на здравето : Има огромен % на задгранични студенти в нашата просветителна система, което потвърждава, че сме на извънредно високо равнище.
Той съобщи, че резултатите от инспекциите в две лечебни заведения и едно незабавно, ще са ясно до вторник.

 Ужасът да чакаш колата за спешна помощ час и половина Ужасът да чакаш колата за спешна помощ час и половина
Евелина Добрева, чието писмо до здравния министър трогна хиляди, се надява да разсъни повече човечност в системата на опазването на здравето. Само по този начин смъртт...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР