Става личен бодигард на губернатора на щата Синалоа Леополдо Санчез

...
Става личен бодигард на губернатора на щата Синалоа Леополдо Санчез
Коментари Харесай

В България Малцина Са Чували За Него, Но Полицаят Ангел Е Най-Могъщият Наркобос! Ето Снимки!

Става персонален телохранител на губернатора на щата Синалоа Леополдо Санчез и стартира да употребява политическите му контакти с цел да развива наркобизнес откакто влиза в скица за корумпирани ченгета. Работи с Рафаел Каро Куинтеро и Ернесто Фонсека Карийо, с които основават картела.

В началото на 1980-те колумбийските картели изоставят Флорида като желано място за доставка на дрогата си, защото териториите са под непрекъснато наблюдаване. Мексико им се коства надалеч по-подходящо за разпределителен център на опиатите към Съединени американски щати. По това време Галярдо е показан на колумбийците от подкупен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, с който работят в тясно партньорство.

Вместо да взима комисионна за кокаина от Колумбия, картела Гуадалахара прибира половината от стоката

Този способ на работа се оказва извънредно печеливш – мрежата изкарва по 5 милиарда $ на година. В края на 80-те години Ел Падрино образува Коалицията Синалоа, в която влизат множеството картели в Мексико.

Убийството на сътрудник Кики Камарена



Като всеки огромен мафиот, Феликс Галярдо рано или късно се издънва. В неговия случай това се случва поради жестокото ликвидиране на Енрике „ Кики “ Камарена – сътрудник на Администрацията за битка с опиатите на Съединени американски щати, който под прикритие съумява да навлезе надълбоко в порочните схеми на картелите и да разкрие връзките им с високопоставени служители на реда, сътрудници и политици от двете страни на границата.

През 1984-та по сигнал на Камарена, 450 мексикански бойци унищожават с хеликоптери голямата ферма за марихуана, известна като „ Ранчо Бъфало “ в Чихуахуа. Тя се разгръща на над 1000 акра повърхност, обработва се от няколко хиляди души, а годишната й облага е изчислена на 8 милиарда $, написа flashnews.bg. Агентът под прикритие потвърждава, че бизнеса е процъфтявал със знанието на локалната полиция, военните и градската администрация.

Ел Падрино научава, че Камарена се готви да направи още по-голямо разобличаване за връзки сред наркотрафикантите и управляващите в Мексико, което би навредило съдбовно на картела Гуадалахара.

Кики Камарена и неговия водач са отвлечени от служители на реда, работещите за наркобарона Галярдо до момента в който напущат посолството на Съединени американски щати. Двамата са докарани в ранчо, благосъстоятелност на Ел Падрино, където следват часове на брутални мъчения.

Камарена намира гибелта си откакто черепа му е продънен от мощна бормашина, като преди този момент е счупена съвсем всяка част от тялото му. По време на изтезанията са му инжектирани амфетамини и други лекарства, с цел да го държат жив и в схващане.

Двамата с водача са заровени в плитък гроб. Убийството на сътрудника провокира едно от най-големите следствия на Съединени американски щати в Мексико, които изпращат в страната специфични отряди. Те доближават до Галярдо и неговите съдружници и ги афишират за съществени обвинени. През 89-та той е задържан и са му повдигнати обвинявания за похищение, ликвидиране, наркотрафик и пране на пари. Това се оказва катализатор на вълна от разкрития за необятните връзки сред политици, съдии, военни и картелите.

Ел Падрино продължава да дърпа конците от пандиза



Наркобаронът е наказан на 37 години зад решетките. Чрез юриста си съумява да провежда огромна среща на Коалицията Синалоа в Акапулко. Галярдо счита, че в случай че раздели на по-малки част търговията, която управлява това ще подсигурява оцеляване на наркобизнеса. Той е разграничен сред обособените картели, като управлението на Гуадалахара той оставя на своите племенници, които по-късно го преобразуват на картела Тихуана.

Схемата работи до 93-та, когато Ел Падрино е трансфериран в затвор с допустимо най-строг режим и губи надзор върху останалите барони. Следващите 10 години той прекарва затворен в килия 240 x 440 см., която няма право да напуща.

През 2014-та след голям брой молби, съда почита молбата да трансферира Феликс Галярдо в по-поносими условия поради влошено здраве.

В момента именития мексикански наркобарон е на 73 години и евентуално в никакъв случай повече няма да усети усета на свободата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР