Става единствен собственик на част от компанията ZenuityVolvo Cars предприе

...
Става единствен собственик на част от компанията ZenuityVolvo Cars предприе
Коментари Харесай

Volvo ще развива ускорено технологиите за автономност

Става единствен притежател на част от компанията Zenuity

Volvo Cars предприе делене на Zenuity, с цел да развива по-бързо самостоятелните технологии
(снимка: Volvo Cars)

Volvo Cars форсира развиването на технологиите за самостоятелност, като разделя на две елементи компанията Zenuity, притежавана взаимно с Veoneer. По този метод предприятието за разработка на програмен продукт за самостоятелно и асистирано ръководство ще усили оптимално капацитета си.

Първата част на Zenuity е нова независима компания, която се концентрира върху създаването и популяризирането на автоматизиран програмен продукт за самостоятелно задвижване. Тя ще бъде благосъстоятелност на Volvo Cars.

А втората част ще се концентрира върху развиването и популяризирането на системите за асистенция на лидера. Тя ще бъде интегрирана към Veoneer, разработчик на съоръжение за автомобилна сигурност.
още по тематиката
В момента Zenuity е взаимно дружество на Volvo Cars и Veoneer. В рамките на това съдействие, Zenuity е създала софтуерна платформа за асистенция на водача и системи за самостоятелно ръководство, които следва да се надграждат и развиват.

Като част от съглашението, интервенциите на Zenuity и чиновниците ѝ, работещи в Гьотеборг и Шанхай, ще бъдат преместени в новата компания, която е благосъстоятелност на Volvo Cars. Операциите и чиновниците със седалище в Германия и Съединени американски щати ще бъдат трансферирани във Veoneer.

Частта от Zenuity, владеене на Volvo Cars, ще се концентрира върху създаването на автоматизиран програмен продукт за самостоятелно задвижване, който ще бъде показан в идващото потомство коли, основани на SPA2 платформата на Volvo.

Новата компания ще остане обособена от Volvo Cars и ще ръководи личните си канали за дистрибуция. Очаква се компанията да стартира работа най-късно през третото тримесечие на 2020 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР