Става дума за възстановяване на права на всички български граждани.

...
Става дума за възстановяване на права на всички български граждани.
Коментари Харесай

Атанас Славов: Надявам се до края на годината Гешев да освободи прокуратурата от тежкото си присъствие


Става дума за възобновяване на права на всички български жители. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на " Демократична България " Атанас Славов във връзка закриването на профилираните съд и прокуратура.

Специализираното правораздаване имаше извънредно инквизационен темперамент. Хора бяха държани в ареста с месеци, най-после се четяха оправдателни присъди, само че хората понасяха тежки вреди, добави той.

Всички би трябвало да дишаме по-свободно, когато един инквизационен арбитражен съд бъде закрит. Правосъдието, реализирано от общите съдилища, е най-хубавата гаранция. Всяко дело ще бъде приключено в общите съдилища, няма да има прекъснати каузи, увери Славов.

Да прекратиш безобразията е значим детайл от правосъдната промяна. Следващата стъпка е смяна на състава и структурата на Висшия правосъден съвет и метода, по който се вземат решения в него, както и освобождението на господин Гешев за осъществени нарушавания. Съмнявам се, че освобождението на господин Гешев ще се случи при този състав на Висшия правосъден съвет. Надявам се в границите на годината да бъде изчерпана тази процедура и господин Гешев да освободи прокуратурата от своето тежко наличие, сподели още зам.-председателят на ПГ на " Демократична България ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР