Става дума за продуцента Александър Методиев, който днес участва в

...
Става дума за продуцента Александър Методиев, който днес участва в
Коментари Харесай

”Свидетел” на ГЕРБ:Йончева лъже, че не е взела държавни пари

Става дума за продуцента Александър Методиев, който през днешния ден взе участие в утринния блок на Нова телевизия дружно с депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева. Нещо повече, водещият Виктор Николаев разгласи, че изискването на партията тя да взе участие е било той също да приказва.

Твърдението на Методиев не е ново, той съобщи същото и когато преди няколко месеца персонално министър председателят Бойко Борисов упрекна Йончева, че страната е платила над 2 млн. лева за репортерстването ѝ, заложени в бюджета от тогавашния министър председател Сергей Станишев, с който тя съжителстваше тогава, само че платени по-късно от държавното управление от ГЕРБ. Сама тя, към този момент в качеството си не на публицист, а на депутатка от Българска социалистическа партия, отхвърли да е вземала пари от държавната телевизия и заведе дело против Борисов.

Днес обаче продуцентът още веднъж удостовери думите си, като акцентира, че разполага с документи, които уличават Йончева в неистина. Александър Методиев е бил съучастник с инж. Иван Ковачев в продуцентската компания "Радиовижън " в интервала 93-95-та година. Тази компания е направила няколко кино лентата с нея.

"Прочетох, че Елена Йончева не е употребила държавни средства за нейните прелестни репортажи. Това не е правилно. Заради нея бе измислена една скица с националната малкия екран. Тя ни разпореждаше филм или репортаж. Поемахме всички разноски по производството на тези филми, приказвам за снимачния интервал, само че постпродукцията се извършваше в малкия екран. След което малкия екран ни даваше рекламно време, ние имахме рекламодатели, които пък ни покриваха нашите разноски. Всички знаят, че малките екрани нямат пари кеш. А ние имахме техниката ", изясни той, като акцентира, че тя е била на щат в малкия екран.

Заради това той твърди, че по тази скица Йончева на процедура е получавала държавни пари, въпреки в действителност хонорарите да са били получени от компанията на продуцента.

Всичко било по контракт с тогавашния шеф на Българска национална телевизия Хачо Бояджиев, като ставало дума за към суми от към 4-5000 лв. , което за тогава - през 90-те, били доста пари.

Водещият разгласи още, че Йончева е била потърсена за коментар, само че е отказала да се включи. Тя даже декларирала, че не познава Методиев и че има информация, че е бил обвиняем за измами в Италия. В отговор продуцентът изрично отхвърли това и съобщи, че има документ и за това.

"Да, в действителност имаше дело против италиански продуцент в Италия, което завърши и аз нямам нищо общо. А да твърдиш, че не ме познаваш, дано види какво написа нейният оператор на съвсем всичките й излъчвания Иван Обрейков във Facebook - че не е честно да се приказват такива неща. Не мога да кажа, че е живяла в офиса ми, само че е идвала най-малко три пъти седмично ", добави той.

Цвета Караянчева пък попита - може ли да се има вяра на подобен човек като колежката й от Българска социалистическа партия, който явно лъже.

Днес упрекнатият от Елена Йончева в противозаконни назначения в Община Хасково народен представител от ГЕРБ Делян Добрев ще подава оставката си в Народното събрание. От партията обаче обявиха, че няма да я одобряват. Все отново, в случай че той изрично реши да напусне Народното събрание, е допустимо да остане ръководител на партията в Хасково, където получи цялостна поддръжка.

" Деляне, аз съм ти другар, ще победим , ние сме мощен тим ", съобщи през вчерашния ден в града зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, който прегърна Добрев, който се просълзи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР